Behandeling

Asfaltweg loopt door bos en symboliseert de route die je aflegt als je bij CACN behandeling volgt.

Elke behandeling in onze afkickkliniek bestaat uit maatzorg waarin jij centraal staat. Dit doen we door van tevoren jouw behoeften zorgvuldig in kaart te brengen tijdens een intakegesprek. Hieruit kan bijvoorbeeld blijken dat er bepaalde problemen aan de basis staan van jouw verslaving. Hier besteden we dan tijdens het programma aandacht aan. Daarnaast bieden we passende voor- en nazorg en detoxificatie als jij dit nodig hebt. Samen werken we zo aan een nieuwe toekomst waarin weer alle ruimte is voor een fijne kwaliteit van leven.

Intakegesprek waarin we jou goed leren kennen

Om onze zorg zo goed mogelijk af te stemmen op jouw persoonlijke situatie, plannen we eerst een uitgebreide kennismaking. Deze intake helpt ons om jouw hulpvraag en verslavingsproblematiek helder te krijgen. Meestal kun je binnen een week terecht voor een intakegesprek; bel ons of check online de actuele wachttijden.

Ambulante zorg

Samen bekijken we vervolgens welke behandelvorm het beste bij jou past. Wanneer jouw situatie aan bepaalde voorwaarden voldoet, behoort een ambulante dagbehandeling tot de mogelijkheden. Dit kan vanuit onze afkickkliniek in Eindhoven of Utrecht. Je volgt gedurende 12 weken een intensief traject waarbij je gewoon thuis kunt blijven wonen. Hierdoor is de impact op jouw dagelijkse leven minimaal en kun je activiteiten als werk en hobby’s gewoon voortzetten.

Klinische zorg

Soms sluit intensievere zorg beter aan bij jouw situatie. We kunnen je dan doorverwijzen naar onze ketenpartner Connection SGGZ. Deze behandeling duurt 6 tot 8 weken. Hierbij woon je tijdelijk ergens anders. Doordat je volledig afgesloten bent van je oude leven kan dit in sommige gevallen een krachtige start van een nieuw leven bieden.

Detoxprogramma – ontgiftingskuur van alcohol, medicatie of drugs

Het kan zijn dat jij baat hebt bij een ontgiftingskuur van alcohol, medicatie of drugs. Ook dan kun je bij ons terecht voor een detoxificatie. Ons team van gespecialiseerde zorgprofessionals begeleidt jou dan op een medisch verantwoorde manier in dit proces. Hierna ben je klaar om aan je eigenlijke behandeling te beginnen. 

Behandelingen bij CACN Verslavingszorg worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Meer lezen over onze behandelingen

​​​​​​​Wij bieden meer dan behandeling

Vanaf het allereerste contact staan onze zorgcoördinatoren jou bij met advies. Ze informeren jou over het vervolg van de procedure en over jouw behandeling. Ook krijg je hulp bij het verzamelen en invullen van de juiste papieren. Tijdens de intake krijg je alle informatie over het vervolgtraject, de behandeling zelf en over voorzorg, nazorg en begeleiding. Wij zorgen er dus voor dat je er nooit alleen voor staat en dat jij ook na afloop van je behandeling passende ondersteuning krijgt.

Familiebijeenkomst, aandacht voor jouw naasten

Een verslaving heb je nooit alleen. Daarom is er ook tijd en aandacht voor jouw naasten tijdens onze familiebijeenkomst. Niet alleen komen zij zo in contact met anderen die in dezelfde situatie zitten; ze ontvangen ook informatie over verslaving en hoe hiermee om te gaan. Vanzelfsprekend respecteren we hierbij altijd jouw privacy en gaan we zorgvuldig om met alle persoonlijke informatie en gegevens.

Wil je meer weten?

Wanneer je voor het eerst te maken krijgt met onze afkickkliniek kan dit veel vragen oproepen. Misschien weet je niet goed wat je kunt verwachten. Of je wilt meer weten over de kosten van onze afkickkliniek. Neem dan contact met ons op. Onze toegewijde zorgspecialisten en ervaringsdeskundigen staan klaar om al jouw vragen over jouw gebruik of onze behandeling te beantwoorden.

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.