Onze werkwijze

Groep mensen die handen op elkaar leggen als team.

Herstellen van een verslaving is een persoonlijk proces. Door te kiezen voor een manier die bij jou past, vergroot je daarom de kans op succes. CACN biedt informatie, steun en behandeling, aangepast aan jouw behoeften. Bij onze werkwijze sta jij aan het roer, maar je hoeft het niet alleen te doen. Zo voel jij je gehoord en veilig en kun je volledig focussen op je herstel.

Diepere oorzaken van verslaving

In de praktijk zien we dat verslaving niet altijd een oorzaak op zich is. Het gebruik of gedrag is soms een manier geworden om met dieperliggende problemen om te gaan. Of het biedt afleiding van lastige emoties die je niet wilt of kunt aangaan. Daarom werk je tijdens jouw behandeling niet alleen aan jouw verslaving; er is ook aandacht voor eventuele onderliggende problematiek.

Jouw verhaal als basis voor maatzorg

Die onderliggende problemen zijn voor iedereen weer anders. Denk aan angsten, stemmingswisselingen, stress, onzekerheid, eenzaamheid en depressie, maar ook aan ADHD, autisme, persoonlijkheidsproblemen als borderline, slaapstoornissen, onverwerkte trauma’s of moeilijkheden binnen je relatie of op het werk. Tijdens het intakegesprek bekijken we samen wat er aan de basis ligt van jouw gebruik of gedrag. Jouw persoonlijke verhaal helpt ons de behandeling aan te passen aan jouw individuele behoeften.

Wat je gaat doen tijdens de behandeling

Tijdens wekelijkse sessies werk je aan jouw persoonlijke doelen door middel van groepstherapie en individuele therapie. Je krijgt hierbij een persoonlijk behandelaar toegewezen die nauw betrokken is bij jouw vooruitgang.

Je krijgt inzicht in je ziekte, de struikelblokken en de impact op je omgeving. Daarnaast leer je omgaan met emoties en krijg je inzicht in gedachten, gevoelens en de invloed op je gedrag. Ook leer je vaardigheden om niet-helpend gedrag te veranderen. Hiermee kun jij een bestaan zonder verslaving bereiken en creëer je een betere kwaliteit van leven.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen eigen bijdrage
 • Geen lange wachtlijsten
 • Thuis blijven wonen
 • Gewoon blijven werken
 • Behandeling op maat
 • Oog voor onderliggende problematiek
 • Focus op duurzaam herstel

Ik wil informatie

Samen werken we aan jouw herstel. We vertellen je graag wat je kunt verwachten.

Onze verschillende therapievormen

Afhankelijk van wat jij nodig hebt, bestaan de sessies onder andere uit: 

 • cognitieve gedragstherapie
 • medische en pscyhotherapeutische zorg
 • psycho-educatie
 • EMDR 
 • schematherapie
 • kennismaking met het 12-stappenprogramma
 • familiebijeenkomst

Een team van gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen, therapeuten en ervaringsdeskundigen begeleidt en ondersteunt jou gedurende het gehele traject.

Hoe gaat je aanmelding in zijn werk?

Na het invullen van het contactformulier op de website of telefonisch contact met een van onze zorgcoördinatoren word je gebeld voor een telefonische screening. Binnen 24 uur ontvang je een terugkoppeling hiervan. Bij goedkeuring wordt er meteen een afspraak gemaakt voor een intake.

Na de behandeling

Ook na je behandeling kun je op ons rekenen in de vorm van passende nazorg. Dit kan zijn op het gebied van wonen, werk, financiën of sociale relaties. CACN werkt hiervoor samen met netwerkpartners die deze zorg bieden. Ook is er de mogelijkheid tot verwijzing naar andere GGZ-instellingen of naar onze ketenpartner Connection SGGZ voor een poliklinisch traject.

Een nieuwe toekomst voor jou

Je kunt ons vinden in Eindhoven en Utrecht, waar je welkom bent in een huiselijke omgeving waar we jouw privacy waarborgen. Om onze gespecialiseerde vorm van gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te houden, zijn onze wachtlijsten kort en vragen we geen eigen bijdrage. De kosten vallen onder de basisverzekering.

Wil je over je gebruik praten?

De eerste stap

Het vraagt moed en kracht om die eerste stap te zetten en toe te geven dat zelfstandig stoppen niet meer lukt. Tegelijkertijd maak je met die eerste stap de weg vrij naar een nieuw leven. Vanaf dat moment zijn wij er om je te ondersteunen en sta je er niet langer alleen voor. Bel ons daarom vandaag nog op 040-303 2626 als jij meer wilt weten over onze werkwijze.

Heb je ondersteuning nodig? Vul het contactformulier in: