Ambulante dagbehandeling

Mensen in kring krijgen groepstherapie tijdens de ambulante dagbehandeling van CACN.

De ambulante dagbehandeling vindt plaats op een van onze huiselijke locaties in het centrum van Eindhoven of Utrecht. Het ambulante traject bestaat uit 2 volle dagen per week, waarbij je op locatie zowel groeps- als individuele therapie volgt. Het volledige traject duurt gemiddeld 12 weken.

Doel van de behandeling

De ambulante dagbehandeling richt zich op het bereiken van een leven zonder verslaving, het verminderen van de kans op een terugval, het toepassen van geleerde vaardigheden in het dagelijkse handelen en het creëren van een betere kwaliteit van leven. Samen gaan we aan de slag om toe te werken naar herstel op een manier die bij jou past.

Wie er naast je staan

Tijdens de ambulante dagbehandeling krijg je een persoonlijke behandelaar toegewezen. Elke week heb je een individuele sessie met jouw therapeut, waarbij we samen aan jouw persoonlijke doelen werken. Gedurende de behandeling zijn er ook ervaringsdeskundigen aanwezig die jou zullen ondersteunen. Zij begrijpen als geen ander hoe jij je voelt of waar je tegenaan loopt en helpen en begeleiden jou bij je herstel.

Behandelgroepen

Naast de individuele therapie neem je deel aan diverse groepsbehandelingen, waarbij je ook medecliënten ontmoet. De verbondenheid met de groep is van groot belang, aangezien medecliënten elkaar begrijpen en kunnen ondersteunen bij het bereiken van hun doelen. Ook kun je ervaringen met elkaar delen. Er zijn verschillende behandelgroepen, elk met een ander thema. Je krijgt hierdoor meer inzicht in je ziekte, struikelblokken en de impact op jezelf en je omgeving. Je leert meer over het omgaan en uiten van emoties. De therapie helpt je om meer grip te krijgen op gedachten en gevoelens, betere vaardigheden aan te leren en niet-helpend gedrag te veranderen. Ook krijg je inzicht in triggers om zo een terugval te voorkomen.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Is ambulante zorg geschikt voor jou?

We zorgen ervoor dat de inhoud van de dagbehandeling aansluit op jouw wensen en behoeftes. Houd er wel rekening mee dat de ambulante dagbehandeling niet voor iedereen geschikt is. Om in aanmerking te komen voor een ambulante dagbehandeling moet er namelijk wel sprake zijn van een goede thuissituatie en een zekere mate van zelfredzaamheid. Blijkt een klinische behandeling noodzakelijk dan kunnen we je doorverwijzen naar onze ketenpartner Connection SGGZ.

Bewezen effectieve behandelmethode

Onze behandeling bestaat uitsluitend uit wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethodes. Ook laten we je kennismaken met het 12-stappenmodel. Lees meer over onze unieke manier van werken en behandelvormen op de pagina Onze werkwijze.

Twijfel je?

Neem dan contact met ons op. Wij zijn meer dan bereid om jouw vragen te beantwoorden en kunnen je meer vertellen over onze mogelijkheden en werkwijze. We begrijpen dat het moeilijk is om de eerste stap te zetten en om toe te geven dat het niet meer lukt om zelfstandig te stoppen. Wij weten als geen ander dat er kracht en moed voor nodig is om je verslaving bespreekbaar te maken!

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.