Familiebijeenkomst

Grote groep mensen van diverse leeftijden tijdens familiebijeenkomst CACN.

Een verslaving treft niet alleen de verslaafde zelf, maar heeft ook een grote impact op de naasten van een verslaafde. Zij kampen vaak met vragen, onzekerheden, angsten en zorgen. Ook het omgaan met iemand die een verslaving heeft kan zorgen voor emoties als frustratie en machteloosheid. Daarom besteedt CACN veel aandacht aan familie, vrienden en andere naasten en houden wij tijdens de behandeling contact met hen.

Meer informatie

Speciaal voor naasten hebben wij een boekje geschreven met veel informatie omtrent verslaving en antwoorden op vragen die wij vaak krijgen, zoals over het herstel, wat te doen bij een terugval en over welke rol de familie, echtgenoot en/of kinderen kunnen spelen. Je kunt ons ook bellen wanneer jij je zorgen maakt om een ander. Door met jou in gesprek te gaan, een luisterend oor te bieden en vragen te beantwoorden willen we je graag een stukje op weg helpen.

Systeemgesprek

Op indicatie kan er een systeemgesprek aangevraagd worden. In systeemgesprekken worden de naasten betrokken bij de behandeling. Systeemgesprekken richten zich op het verbeteren van het contact tussen de cliënt en de naasten en het doorbreken van vastgelopen patronen die tussen de cliënt en naasten zijn ontstaan. Systeemgesprekken zijn geen standaard onderdeel van de behandeling, maar worden ingezet als aanvulling, indien noodzakelijk.

Privacy

CACN behandelt uitsluitend volwassenen en daarom moeten wij ons houden aan de geldende wet op privacy. Dit betekent dat wij geen medisch inhoudelijke informatie mogen verstrekken aan anderen, dus ook niet aan familie/naasten. Het kan tevens zo zijn dat een cliënt geen toestemming geeft om contact te hebben met familie of naasten. Dat moeten wij dan respecteren.

Heb je vragen over onze familiebijeenkomst of over onze werkwijze, neem dan contact met ons op.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.

Veelgestelde vragen over de familiebijeenkomst van CACN

Wat houdt de familiebijeenkomst van CACN in?
Voor wie is de familiebijeenkomst van CACN bedoeld?
Wordt mijn familie tijdens de familiebijeenkomst ingelicht over mijn verslavingsbehandeling?
Waarom heeft CACN een familiebijeenkomst?