Familiebijeenkomst

Hulp voor familie en naasten van alcoholisten

3 vrouwenhanden wijzen punt aan op routekaart wat hulp voor naasten van alcoholisten symboliseert.

Als naaste van een alcoholist kun jij je soms machteloos voelen; de gevolgen van een alcoholverslaving kunnen voor jou immers net zo ingrijpend zijn. Daarom bieden we bij CACN ook naasten van alcoholisten hulp aan. Wij begrijpen jouw situatie en kijken samen met jou naar wat jij nodig hebt.

Een verslaving heb je nooit alleen

Zoals wij het zien: een verslaving is een chronische hersenziekte. Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken. Hierdoor kun jij als partner, vriend, familielid of andere naaste ook last krijgen van de problemen die samengaan met verslaving. Denk aan geldzorgen, strafbare feiten, gezondheidsproblemen en onveilige situaties.

Emoties kunnen je overvallen

Eenzaamheid, boosheid en angst om jullie gezamenlijke toekomst kunnen dan om de hoek komen kijken. Maar ook frustratie kan een rol spelen, omdat de ander het drinkgedrag goedpraat, erover liegt, boos wordt of het probleem gewoon ontkent. Net zoals schuldgevoel, omdat je je afvraagt wat jij hebt fout gedaan.

Hulp voor familie en andere naasten van alcoholisten

Je hoopt misschien dat de situatie vanzelf ooit beter wordt, omdat je op dit punt geen uitweg meer ziet. Maar een alcoholverslaving lost niet spontaan op en zal eerder verergeren wanneer je deze niet behandelt. Weet dan dat onze afkickkliniek er ook is voor jou als naaste van een verslaafde. Niet alleen kan het opluchten om jouw verhaal te delen; CACN geeft je ook advies over hoe je met verslaving om kunt gaan. Wij organiseren bovendien familiebijeenkomsten waar je lotgenoten kunt ontmoeten.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Aandacht voor jouw behoeften

Een verslaving is niet altijd even makkelijk te herkennen. En contact met ons opnemen en om hulp vragen, kan minstens zo lastig zijn. Schaamte, schuld of een gevoel van loyaliteit kunnen je tegenhouden, dat begrijpen we als geen ander. Toch kan onze ondersteuning je veel opleveren. Samen gaan we op zoek naar een passende oplossing. Je krijgt daarnaast advies over hoe je met verslaving om kunt gaan en je krijgt uitleg over onze behandeling

Bel ons daarom vandaag nog op 040 3032626 als jij meer wilt weten over onze hulp aan familie en andere naasten van alcoholisten.

Hulp nodig? Vul je contactgegevens is: