Gokken en cannabis

Topje cannabis en op elkaar gestapelde dobbelstenen om te gokken.

Combineer jij gokken en cannabis? Dan kunnen die twee middelen elkaar in negatieve zin versterken. Daardoor kun je versneld in een vicieuze cirkel terechtkomen die in je eentje lastig is te doorbreken. Hoe eerder je hulp zoekt, hoe kleiner de kans dat je problemen uit de hand lopen. Bovendien betekent professionele begeleiding dat je er niet langer alleen voor staat.

Wat maakt deze combinatie zo uitnodigend?

Hoewel er geen officiële cijfers bekend zijn over het gelijktijdig probleemgebruik van cannabis en een gedragsverslaving als gokken, komen we deze combinatie in onze kliniek regelmatig tegen. Beide hebben een aantal overeenkomsten. Zo werken ze allebei in op het beloningssysteem in je hersenen. En beide zijn laagdrempelig: hasj en weed zijn legaal verkrijgbaar bij coffeeshops en sinds oktober 2021 kun je overal en altijd online gokken.

Het ene versterkt het andere

Gokken zorgt voor stress. Niet weten of je gaat winnen of verliezen, zorgt voor spanning. En daarnaast kan een stoned gevoel er ook voor zorgen dat je even vergeet hoeveel geld je verloren hebt. Andersom geldt ook dat je na een blowtje sneller weer gaat gokken, terwijl je juist met jezelf had afgesproken om dat niet te doen. Wanneer je gokt én cannabis gebruikt, kan dat er dus voor zorgen dat je beide steeds meer gaat doen.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Negatieve gevolgen van gokken en blowen versterken elkaar

Daarnaast kunnen de negatieve gevolgen van blowen en gokken elkaar versterken. Hierdoor kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Zowel blowen als gokken kosten bijvoorbeeld geld, bij dat laatste kun je zelfs in korte tijd grote bedragen verspelen. Hierdoor kun je diep in de schulden raken of liegen en bedriegen om aan geld te komen. Als gevolg kun je vrienden verliezen. Hierdoor kun je in een sociaal isolement komen en je kunt ook mentale klachten krijgen, zoals een depressie. Soms lijkt dan de enige uitweg nog om nog meer te gebruiken of te gokken. Je gebruikt deze middelen dan als vlucht en ondertussen stapelen de problemen zich op.

Zoek hulp als je er niet meer zelf uitkomt

CACN biedt jou professionele hulp aan om beide problemen tegelijkertijd aan te pakken. Daarnaast kan het zijn dat jij nog andere problemen hebt naast je cannabis- en gokverslaving. In dat geval gaan we ook daarmee aan de slag tijdens jouw behandeling. Zo krijg je altijd persoonlijke zorg en de juiste vorm van begeleiding. Zet daarom vandaag nog die eerste stap en neem contact met ons op.

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in: