Gokken en coke

Man krijgt steun van medecliënten voor verslaving aan gokken en coke en houdt hoofd in handen.

Wanneer jij gokken en coke combineert, kunnen je problemen extra snel escaleren. Onder invloed van cocaïne kun je besluiten om toch weer een gokje te wagen, ondanks dat je hier in het verleden problemen mee had. Het kan er ook voor zorgen dat je over je grenzen gaat en risicovolle beslissingen maakt. Bovendien lijken je problemen ook even te zijn verdwenen als je je toevlucht zoekt in deze combinatie. Lees meer over de schadelijke impact van dit combinatiegebruik en wat je kunt doen om er vanaf te komen.

Werking op je beloningssysteem

Cocaïne werkt op het beloningssysteem in je brein. Wanneer deze drug je hersenen bereikt, zorgt het hier voor een verhoogde afgifte van dopamine. Gokken doet iets vergelijkbaars. Bij mensen die zich af en toe aan een kansspel wagen, vindt de stimulering van het beloningssysteem vooral plaats als ze winnen. Begin jij een probleem te krijgen met gokken? Dan voel jij je vooral fijn op het moment dat je nog niet weet of je gaat winnen of verliezen.

Riskant gokgedrag bij gokken onder invloed

Coke werkt ontremmend en kan je een vals gevoel van alertheid en scherpheid geven. Je doet dan eerder dingen die je normaal niet zou doen. Zo kun je risicovolle beslissingen nemen bij het gokken, waardoor je grote schulden maakt. En coke zelf is geen goedkope drug. Soms hoor je weleens dat mensen zichzelf voorhouden dat ze met gokken hun financiële problemen proberen op te lossen, maar dat werkt vaak eerder averechts.

Combinatiegebruik versterkt negatieve impact

Cocaïne kan je ook onrustig maken en je slaappatroon in de war schoppen. Wanneer je ‘s nachts niet kunt slapen, kun je altijd wel ergens terecht om online te gokken, van voetbalwedden tot complete online casino’s. Andersom kan het lijken of je door de cocaïne beter met de stress van het spelen en met negatieve uitslagen kunt omgaan. Zo kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen waarbij het lastig is om daar zelf uit te komen

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Je problemen verbergen

Een verslaving, of het nou om gokken of coke gaat, gaat vaak gepaard met schaamte. De kans is groot dat je er alles aan doet om je problemen voor de buitenwereld te verbergen. Misschien weet zelfs je partner van niets. Maar juist doordat je jouw problemen niet kunt delen, kunnen ze verergeren. Bijvoorbeeld doordat je geen uitweg meer ziet, maar wel last krijgt van allerlei afkickverschijnselen, waardoor je toch weer gaat gokken of snuiven. Of je voelt je ellendig doordat je tegen iedereen liegt. Heb jij het idee dat je er niet meer zelf uitkomt? Weet dan dat je bij CACN een luisterend oor vindt en een ervaren team dat jij jou kan begeleiden naar een leven zonder gokverslaving of cocaïneverslaving.

Beide verslavingen en de oorzaak aanpakken

Onze behandeling stemmen we af op jouw zorgbehoeften. Wanneer je naast het gokken ook coke gebruikt of bijvoorbeeld gokken combineert met alcohol, vraagt dit altijd om een op maat gemaakte  aanpak. Doordat je aan beide verslavingen gaat werken, voorkom je dat je bijvoorbeeld weer terugvalt in je oude gokgedrag omdat je na een paar biertjes minder sterk in je schoenen staat. Daarnaast kan het zijn dat jij met bepaalde problemen in je leven kampt die jouw verslavingen telkens weer triggeren. Is hier sprake van, dan besteden we aandacht aan die onderliggende problematiek. Door deze zorg op maat vergroot je voor jezelf de kans op een duurzaam herstel.

Jouw eerste stap

Samen werken we aan jouw herstel, waarbij we jou stap voor stap begeleiden naar een leven zonder verslaving. Het enige wat we van jou vragen is om de eerste stap te zetten: contact met ons opnemen. Geef aan dat jij hulp nodig hebt bij je gokverslaving. Dat is niet gemakkelijk, want je erkent daarmee dat je een probleem hebt wat je zelf niet meer kunt oplossen. Tegelijkertijd maak je daarmee de weg vrij naar een nieuwe start waarin jij het weer voor het zeggen hebt. Samen doorbreken we negatieve patronen, zodat coke en gokken geen deel meer uitmaken van jouw nieuwe leven.

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in: