Behandeling

Behandeling gokverslaving

Man zit in bergweide en kijkt uit over berglandschap.

Gokverslaving kan behoorlijk complex zijn; misschien heb je dit zelf al gemerkt, tijdens eerdere stoppogingen. Een behandeling voor gokverslaving is bij ons daarom altijd maatwerk, waarbij we jouw specifieke zorgbehoeften in kaart brengen. Zo krijg je de handvatten waar je in jouw situatie echt iets aan hebt. Vanaf het eerste contactmoment met onze zorgspecialisten en ervaringsdeskundigen sta je er niet langer alleen voor.

Onderliggende problematiek

Verslaving kan een symptoom zijn van een dieperliggende oorzaak, zoals een onverwerkt trauma, een persoonlijkheidsstoornis of een recente gebeurtenis als een scheiding of de dood van een dierbare. Je kunt hierdoor klachten krijgen waar je je soms niet eens bewust van bent. Tijdens het gokken heb je daar even geen last van, waardoor het een manier kan worden om met die klachten om te gaan; de verslaving heeft dan een functie gekregen.

Behandeling afgestemd op jouw behoeften

Daarom kijken we al tijdens je intakegesprek of er bij jou meer meespeelt. Tijdens de behandeling van gokverslaving besteden we hier vervolgens aandacht aan. Op die manier stemmen we jouw behandeltraject af op jouw behoeften. Het komt bijvoorbeeld ook voor dat je tijdens het gokken cannabis, cocaïne of alcohol gebruikt en dit problematisch is geworden. We kunnen je hiervoor gelijktijdig behandelen, voor een grotere kans op duurzaam herstel.

Hoe wij samen te werk gaan

Je leert op een andere manier met je verslaving om te gaan. Je volgt hiervoor verschillende therapievormen, zowel een-op-een als samen met je medecliënten. Denk aan cognitieve gedragstherapie, gecombineerd met medische en psychotherapeutische zorg, psycho-educatie, community re-inforcement approach, schematherapie of EMDR. Het belangrijkste is dat we onze werkwijze afstemmen op wat jij nodig hebt.

Zet zelf de eerste stap

Als jij contact opneemt, heb je de eerste en belangrijkste stap gezet om te stoppen met gokken. Je spreekt daarmee uit dat je een probleem met gokken hebt waar je hulp bij nodig hebt. Vanaf dat moment sta je er niet langer alleen voor; dit besef kan al een wereld van verschil maken.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Meer informatie over gokken

Wij zijn er voor jou, van begin tot eind

Al onze behandelingen wordt vergoed via de basiszorg. Hier valt passende voorzorg en nazorg onder. Want ook die dragen bij aan een duurzaam herstel en het voorkomen van een terugval met gokken. We vragen bovendien geen eigen bijdrage. Zo houden we onze behandelingen voor iedereen toegankelijk en is een leven zonder gokverslaving ook voor jou mogelijk. Bel onze afkickkliniek daarom vandaag nog op 040-303 2626 of vul je contactgegevens online in. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met je op. Samen bespreken we dan hoe we de behandeling voor een gokverslaving kunnen aansluiten op jouw persoonlijke behoeften.

Ik wil hulp

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.