Onze verslavingszorg

Vrouw kijkt naar overkant van het water naar zon boven bergen.

Heb je de beslissing genomen om hulp te vragen bij verslaving, dan heb je de moeilijkste en moedigste stap gezet. Vanaf dat moment zijn wij er om jou te ondersteunen met verslavingszorg die we goed afstemmen op jouw behoeften. Op die manier vergroten we samen de kans op een duurzaam herstel. Zo is een betere kwaliteit van leven ook voor jou mogelijk

Verslavingshulp, afgestemd op jouw behoeften

Jij staat bij ons centraal. Dat betekent dat we altijd kijken naar wat jij als individu nodig hebt om tot een duurzaam herstel te komen. Al tijdens het intakegesprek bespreken we samen of er wellicht meer meespeelt. Zo kun je bijvoorbeeld ADHD hebben of een persoonlijkheidsstoornis. Je kunt ook last hebben van een onverwerkt trauma of recentere ingrijpende gebeurtenis als het overlijden van een geliefde of een ontslag. Dit soort onderliggende problemen kunnen een verslaving in stand houden. Daarom gaan we hier tijdens jouw behandeling ook mee aan de slag.

Klinisch of ambulant

Wij bieden ambulante verslavingszorg. Dit houdt in dat je tijdens je behandeling gewoon thuis kan blijven wonen. Twee dagen in de week kom je dan naar onze afkickkliniek in Utrecht of Eindhoven. Vanuit een huiselijke omgeving volg je verschillende vormen van therapie. Deze bieden je inzicht in je verslaving en jezelf. Daarnaast leer je hoe je op een fijne manier kunt leven, zonder verslavende middelen of gedrag. 

Als uit het intakegesprek blijkt dat intensievere zorg beter bij je past, kunnen we je begeleiden naar onze ketenpartner Connection SGGZ. Zij zijn gespecialiseerd in klinische verslavingszorg, waarbij je tijdelijk uit je vertrouwde omgeving stapt.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Snel van start

Die eerste stap, hulp vragen, kost moed. Het vraagt van je dat je eerlijk in de spiegel kijkt en toegeeft dat je je gebruik of gedrag niet langer onder controle hebt. Vaak heb je al een lange, eenzame weg afgelegd voordat je zover bent. Daarom doen we er alles aan om onze wachtlijsten kort te houden. Als je wilt, kun je de periode tot de behandeling gebruikmaken van onze voorzorg.

Basiszorg vergoedt de kosten

Daarnaast worden onze behandelingen vergoed vanuit de basiszorgverzekering. We vragen daarbij geen eigen bijdrage. Zo houden we een nieuw leven zonder verslaving voor iedereen binnen handbereik. De enige voorwaarde is dat jij gemotiveerd bent om er samen met ons aan te werken. 

Heb je jouw traject afgerond? Dan kan het zijn dat je toch nog behoefte hebt aan ondersteuning. Wij bieden passende nazorg op verschillende vlakken. Zo sta je er ook na je behandeling niet alleen voor.

Maak je zorgen bespreekbaar

Je bent niet van de ene op de andere dag verslaafd. In de praktijk zien we dat het gebruik van drugs, drank of bepaald gedrag als gokken of gamen zich meestal geleidelijk ontwikkelt tot een probleem. Het is daarom goed om je zorgen zo vroeg mogelijk met ons te delen. Dat kan bijvoorbeeld ook als je af en toe gebruikt en daar toch wat vragen over hebt. We geven je altijd advies dat past bij jouw persoonlijke situatie.

Ervaar jij problemen met meerdere soorten drugs of drugs en gedrag, als gokken of gamen? Ook dan kun je bij ons terecht. Hetzelfde geldt als het niet om jou gaat, maar om een naaste. Neem online contact met ons op of bel ons op 040-303 2626.

Medisch specialisten en ervaringsdeskundigen in de verslavingszorg

Ons team bestaat uit medisch specialisten die opgeleid zijn om jou de hulp te geven die je nodig hebt. Dat doen zij samen met onze ervaringsdeskundigen. Deze weten waar jij doorheen gaat en herkennen zowel de valkuilen als de momenten om samen te vieren. En doordat ze opgeleid zijn, weten ze de juiste vragen te stellen en kunnen je op een professionele manier begeleiden en ondersteunen. 

Wil je meer weten over onze verslavingszorg, onze werkwijze of heb je vragen over je gebruik of gedrag? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.