Detoxprogramma

Detox op losse houten blokjes gespeld, tegen houten achtergrond.

Wanneer er sprake is van een langdurige periode van verslaving waarin structureel veel drank of drugs is gebruikt is het mogelijk dat het lichaam eerst dient te ontgiften, ook wel detoxificatie genoemd. Het lichaam is namelijk gewend geraakt aan het middel en daardoor kunnen er bij het stoppen ontwenningsverschijnselen optreden. Hierbij is behandeling met professionele hulp noodzakelijk.

Medisch verantwoord

Mocht tijdens de intake blijken dat detoxificatie noodzakelijk is dan begeleiden wij onze cliënten op een medisch verantwoorde manier in dit proces. Omdat detox afhankelijk van het middel - bijvoorbeeld detox van alcohol - en de ernst van de verslaving erg zwaar kan zijn, vindt deze uitsluitend plaats onder toezicht van de juiste medische begeleiding. Gespecialiseerde artsen en speciaal getrainde verpleegkundigen zullen de cliënt monitoren en bijstaan in dit proces. Het is mogelijk dat de artsen, in overleg met de cliënt, medicatie voorschrijven om zo de ontwenningsverschijnselen te minimaliseren en het detoxificatieproces te versnellen.

Start van je behandeling

Wanneer het lichaam op een medisch verantwoorde manier ontgift is en het lichaam vrij is van verdovende middelen, kan de behandeling van CACN Verslavingszorg van start gaan.

Twijfel je?

Neem dan contact met ons op. Wij zijn meer dan bereid om jouw vragen te beantwoorden en kunnen je meer vertellen over onze mogelijkheden en werkwijze. We begrijpen dat het moeilijk is om de eerste stap te zetten en om toe te geven dat het niet meer lukt om zelfstandig te stoppen. Wij weten als geen ander dat er kracht en moed voor nodig is om je verslaving bespreekbaar te maken!

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Ik wil hulp

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.

Veelgestelde vragen over het detoxprogramma van CACN

Waarom is het goed om onder medische begeleiding af te kicken?
Wanneer heb ik detoxificatie nodig?
Heb ik bij een alcoholverslaving detoxificatie nodig?