Homepage

Afkickklinieken

Zicht vanaf tuin op een van de behandelruimtes van afkickkliniek CACN Verslavingszorg in Eindhoven.

Af en toe een pilletje op een festival of een glas wijn of joint om het weekend in te luiden; afhankelijkheid begint vaak klein en onbeduidend. Het komt ook lang niet altijd tot een verslaving. Toch gaat gebruik of gedrag soms een eigen leven leiden. Daardoor lukt het je misschien niet meer om zelf te stoppen met drank, drugs of gedrag als gokken of gamen. In de afkickkliniek van CACN helpen we je de controle weer terug te pakken.

Wanneer gewoonten veranderen in dwang

Merk je dat je zonder bepaalde middelen of gedrag niet meer goed functioneert en dat gebruik en herstel een steeds grotere wissel op je dag trekken? Misschien ervaar je zelfs ontwenningsverschijnselen wanneer je stopt met gebruiken. Het kan dan zijn dat je te maken hebt met een verslaving. Als je zelf probeert te minderen of te stoppen en het lukt telkens niet, kan dat bovendien enorm frustrerend zijn. Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen door te bellen met onze afkickkliniek op 040-303 2626.

Wij zijn er ook voor vragen over je gebruik

Om onze hulp te vragen, hoef je echter niet te wachten tot je geen uitweg meer ziet. Wij zijn er ook wanneer je door gebruik op bepaalde vlakken in het leven vastloopt. Of je gebruikt regelmatig en ervaart dat niet als problematisch, maar toch heb je bepaalde vragen. Samen bekijken we hoe we je kunnen helpen op een manier die past bij jouw persoonlijk omstandigheden.

De eerste stap naar een leven zonder verslaving

Die eerste stap, toegeven dat je verslaafd bent, vraagt moed. Maar als het je lukt om die te zetten, zijn wij er om je te helpen. Verslaving is een chronische ziekte, die kan verergeren wanneer je er niets aan doet. Het is daarom belangrijk dat je zo vroeg mogelijk ingrijpt. Dat geldt ook als het niet om jezelf gaat, maar om iemand uit je omgeving die met een verslaving worstelt.

Kom weer in verbinding met jezelf en je omgeving

Door je aan te melden bij onze afkickkliniek in Eindhoven of op onze locatie in Utrecht werk je niet alleen onder professionele begeleiding aan je herstel, maar vind je ook de steun van medecliënten. Die verbondenheid kan je stimuleren om je persoonlijke doelen te behalen en je door lastige momenten te helpen. Want zoals wij het zien: in verbinding zijn met anderen staat lijnrecht tegenover verslaving. We helpen je daarom de connectie met je omgeving en met jezelf weer terug te vinden.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Meer informatie over onze afkickklinieken

Hoe we in onze afkickkliniek samen aan jouw herstel werken

Wanneer jij contact opneemt met ons, plannen we erna een intakegesprek in. Ondanks of misschien wel juist doordat we al veel mensen hebben mogen helpen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren, is onze zorg altijd maatwerk. We bekijken samen waar jouw behoeften liggen, hoe jouw persoonlijke achtergrond eruit ziet en hoe we onze behandeling daar zo goed mogelijk op kunnen laten aansluiten. Jij en jouw unieke situatie staan daarbij altijd centraal. 

Korte wachttijden en vergoeding vanuit de basiszorg

Als blijkt dat het programma van onze afkickkliniek goed aansluit op wat jij nodig hebt, kunnen we samen aan de slag. Het grote voordeel is dat we korte wachttijden hebben. De kosten van een behandeling in onze afkickkliniek worden bovendien vergoed vanuit je basisverzekering en wij vragen geen eigen bijdrage (mogelijk wordt wel je eigen risico in rekening gebracht). Zo houden we onze specialistische zorg voor iedereen toegankelijk. 

Wat professionele ondersteuning jou brengt

Een behandeling in onze verslavingskliniek duurt gemiddeld 12 weken. Tijdens een op maat gemaakt programma waarin je groepstherapieën afwisselt met individuele sessies, bieden we je de handvatten die een duurzaam herstel van je verslaving mogelijk maken. Hiermee kun je bijvoorbeeld de kans op cross addiction verkleinen. Je kunt van ons een professionele begeleiding verwachten, interactie met je medecliënten en een programma waarin veel aandacht wordt besteed aan onderliggende problematiek. Het enige wat we van jou vragen, is jouw volledige inzet.

Een verslavingskliniek die aansluit op jouw behoeften

Bij CACN volg je een zogenaamde dagbehandeling. Je kunt dan gewoon thuis blijven wonen, terwijl je gedurende gemiddeld acht weken werkt aan je herstel. Als uit het intakegesprek blijkt dat je intensievere begeleiding nodig hebt, kunnen we je in contact brengen met onze ketenpartner Connection SGGZ. Persoonlijke kwaliteitszorg bieden waarin jij centraal staat, is voor ons belangrijk. We begeleiden je daarom altijd naar de juiste plaats.

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.

Veelgestelde vragen over onze afkickklinieken

Waarom zou ik me aanmelden bij CACN Verslavingszorg?
Wat kost een behandeling?
Wat als na een intakegesprek blijkt dat ik intensievere begeleiding nodig heb?
Hoe snel kan ik terecht voor een behandeling?