Afkickkliniek Nederland

Buitenaanzicht schuin van de afkickkliniek in Eindhoven van CACN Verslavingszorg.

Wanneer je drugs- of alcoholgebruik uit de hand loopt, kunnen wij je ondersteunen vanuit onze afkickkliniek in Nederland. Hetzelfde geldt voor verslavend gedrag als gokken of gamen. CACN kan ook jou begeleiden naar een leven waarin je weer vrij bent van verslaving. Bel ons als je meer wilt weten of als je vragen hebt over je gebruik.

Werken aan herstel bij jou in de buurt

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij je bij ons op je gemak voelt in onze afkickkliniek. Een veilige omgeving zorgt er tenslotte voor dat jij echt met jezelf en de verslaving aan de slag kunt en alles uit de behandeling kunt halen wat erin zit. Tegelijkertijd is het fijn dat je aan het eind van de dag gewoon weer naar huis gaat. Je kunt je dagelijkse leven en activiteiten dan zoveel mogelijk voortzetten, terwijl je werkt aan je herstel. Hierdoor is deze vorm van zorg het minst ingrijpend. Wil je weten of dit bij je past of heb je andere vragen? Neem dan contact op. 

Hoe wij te werk gaan in onze afkickkliniek Nederland

Wanneer jij je aanmeldt, volgt er een intakegesprek waarin we samen naar jouw achtergrond en situatie kijken. Daar kan bijvoorbeeld uit blijken dat er dieperliggende problemen ten grondslag liggen aan de verslaving die jij doormaakt. Door dat soort omstandigheden mee te nemen in de behandeling, kunnen we die zo goed mogelijk afstemmen op wat jij als individu nodig hebt. Zo krijg je altijd een behandeling op maat, waarin er aandacht is voor jouw specifieke zorgbehoeften. 

Ondersteuning vanaf het eerste contactmoment

Jezelf aanmelden bij onze afkickkliniek vraagt moed. Het betekent dat je aangeeft een probleem te hebben waar je zelf niet meer aan uitkomt. Daarom doen we er alles aan om onze wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. Juist omdat we dagelijks van onze cliënten horen dat deze eerste stap ook heel veel positiefs brengt. Toch kun je behoefte hebben om de periode te overbruggen tot de start van je behandeling. Meld je dan aan voor onze voorzorggroep.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Nazorg

En ook wanneer je het behandeltraject bij ons doorlopen hebt, kan het zijn dat je extra ondersteuning nodig hebt. Je zoekt bijvoorbeeld begeleiding om de praktische kanten van je leven weer op de rit te krijgen. Of je hebt behoefte aan verdere begeleiding wat je herstel betreft. We hebben hiervoor verschillende nazorgmogelijkheden, zodat je ook na je behandeling op onze steun kunt rekenen. Daarmee bieden we je een vorm van zorg die allesomvattend is en waarin we er in elke fase van jouw herstel voor je zijn.

Wanneer je intensievere begeleiding nodig hebt

Onze afkickkliniek Nederland is helemaal ingericht om jou een ambulante dagbehandeling te bieden. Mocht tijdens de intake blijken dat een intensievere vorm van zorg beter bij jou past, dan brengen we jou desgewenst in contact met onze ketenpartner. Omdat we nauw met elkaar samenwerken, hoef je niet opnieuw een intakegesprek te doen. Dat kan wel zo prettig zijn.

Geen eigen bijdrage voor onze afkickkliniek Nederland

Goed om te weten: wij vragen geen eigen bijdrage voor de behandelingen van CACN. Op deze manier willen we deze vorm van specialistische geestelijke gezondheidszorg bereikbaar houden voor iedereen die gemotiveerd is om aan zijn of haar herstel te werken. 

De kosten voor een behandeling worden vergoed vanuit je basiszorg. Dat betekent dat je geen aanvullende verzekeringen nodig hebt. Mogelijk wordt wel je eigen risico in rekening gebracht door je zorgverzeraar. Neem contact met ons op en we leggen je graag uit hoe we jou persoonlijke bieden vanuit onze afkickkliniek in Nederland.

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.

Veelgestelde vragen over afkickkliniek Nederland

Wat kan ik doen als mijn naaste verslaafd is?
Hoe weet ik of de afkickkliniek Nederland van CACN bij mij past?
Waarvoor kan ik bij de afkickkliniek Nederland van CACN terecht?
Wat kost een behandeling en bestaan hier vergoedingen voor?