Afkickkliniek Eindhoven

Buitenaanzicht van de afkickkliniek in Eindhoven van CACN Verslavingszorg.

Heeft een verslaving je zo tot wanhoop gedreven dat je niet meer op dezelfde manier verder kunt? Dan heb je vaak al een lange en eenzame weg afgelegd. Als je verstrikt bent geraakt in allerlei problemen en emoties als schaamte of angst, dan maakt hulp van buitenaf misschien net dat verschil waarmee je een nieuwe start kunt maken. In onze afkickkliniek in Eindhoven kun je snel terecht. Een team van medisch specialisten en ervaringsdeskundigen staat klaar om samen met jou aan je herstel te werken.

Een verslaving kent allerlei gezichten

Misschien denk je bij verslaving in eerste instantie aan iemand die alles is kwijtgeraakt aan drugs, alcohol of gokken. Dat hoeft alleen lang niet altijd zo te zijn. Wij zien in onze verslavingskliniek in Eindhoven veel mensen die een prima baan hebben en  gewoon meedraaien in de maatschappij. Aan de buitenkant merken vaak zelfs goede vrienden en familie helemaal niets. Wellicht geldt dit ook voor jou en loop jij al jaren met een verborgen verslaving rond die als een zware last op je schouders drukt. Je schaamt je en voelt je schuldig, waardoor je er alles aan doet om je problemen verborgen te houden voor je omgeving.

Verslavingskliniek Eindhoven – werken aan je herstel terwijl je thuis blijft wonen

Een verslaving heeft vaak een flinke impact op je leven en dat van de mensen om je heen. Hoe fijn is het dan wanneer je kunt werken aan je herstel en toch thuis kunt blijven wonen? In onze verslavingskliniek bieden wij daarom een ambulante dagbehandeling. Daarmee willen we je handvatten aanreiken om de kwaliteit van jouw leven weer aanzienlijk te verbeteren. Gedurende gemiddeld acht weken volg je twee werkdagen per week een intensief programma dat gericht is op een duurzaam herstel. Aan het eind van de dag ga je gewoon weer terug naar je eigen huis. 
De afkickkliniek van CACN ligt in het centrum van Eindhoven waardoor je ons zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed kunt bereiken. Ligt Eindhoven toch net wat te ver weg voor je? Ook in hartje Utrecht hebben we een afkickkliniek die verslavingszorg op maat aanbiedt. 

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

De eerste stap op weg naar herstel

Als jij merkt dat je langzaam de grip op je leven aan het verliezen bent door je gebruik of bepaald verslavingsgedrag, neem dan contact met ons op. Dat mag ook als je vragen hebt over je gebruik die je met niemand kunt of wilt delen. Gaat het niet om jezelf, maar zie jij een dierbare worstelen met een verslaving? Deel je zorgen met ons, zodat we je kunnen helpen. 

Hulp vragen is echter vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wij begrijpen en weten uit ervaring dat die eerste stap – erkennen dat je een probleem hebt – vaak een hele lastige is. Tegelijkertijd is het ook een hele moedige stap waarmee je de weg vrij maakt naar een leven zonder verslaving. Die weg hoef je niet alleen af te leggen. Wij staan voor je klaar om je een luisterend oor te bieden en je te helpen om duurzaam te herstellen.

Persoonlijke en professionele zorg bij jou in de buurt

Binnen een week kun je vaak al in onze afkickkliniek in Eindhoven terecht voor een intakegesprek. We bieden je daarvoor een veilige en discrete omgeving waarin je jouw verhaal met ons kunt delen. Het kan namelijk dat er onderliggende problemen meespelen; gebruiken of bijvoorbeeld gokken of gamen kunnen een manier zijn om nare gevoelens uit de weg te gaan. Het kan ook zo zijn dat dit bij jou juist niet speelt en dat een verslaving op zichzelf staat. Om jouw behandeladvies zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw persoonlijke omstandigheden, is het voor ons belangrijk dat we je goed leren kennen.

Wil je over je gebruik praten?

Korte wachtlijsten en vergoeding vanuit de basisverzekering

Doordat we korte wachtlijsten hanteren, kun je na de intake vaak al binnen een week bij ons met je behandeling starten. Daarnaast worden de behandelingen van CACN vergoed vanuit de basisverzekering en vragen wij geen eigen bijdrage. Daarmee willen we deze specifieke vorm van kwaliteitszorg voor iedereen toegankelijk houden.

Past ambulante dagbehandeling bij jou?

Dit programma is vooral geschikt als je een stabiele thuissituatie hebt en je daarnaast voldoende zelfredzaam bent. Als uit de intake blijkt dat je een intensievere begeleiding nodig hebt, kunnen we je in contact brengen met onze ketenpartner Connection SGGZ.  Wanneer je ons laat weten dat je hulp nodig hebt, bekijken we altijd samen wat het beste bij jouw situatie past.

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.

Veelgestelde vragen over afkickkliniek Eindhoven

Voor wie is de verslavingskliniek van CACN in Eindhoven?
Wat kost een behandeling bij de afkickkliniek Eindhoven?
Hoe lang duurt het voor ik terecht kan bij de afkickkliniek Eindhoven?
Wat kan ik doen als mijn ouder, partner of andere naaste problemen heeft met gebruik of gedrag?
Hoe ziet een ambulante dagbehandeling eruit bij CACN?