Afkickkliniek Utrecht

Afkickkliniek Utrecht van CACN Verslavingszorg.

Verslaving heeft flinke gevolgen voor zowel jou als je omgeving. Het kan zijn dat het tijd is om hulp te zoeken. Vanuit onze afkickkliniek in Utrecht bieden we persoonlijke zorg aan. Wanneer je contact met ons opneemt gaan we samen kijken wat jij nodig hebt om duurzaam te herstellen. Daarmee krijg jij zorg die is afgestemd op jouw behoeften.

Verslavingszorg die focust jouw persoonlijke behoeften

Vanuit hartje Utrecht bieden we verslavingszorg op maat voor verschillende verslavingen. De kliniek is prima te bereiken met het openbaar vervoer; we zitten op nog geen kwartier lopen van Utrecht Centraal Station. Heb jij vragen over je gebruik en zoek je hulp? Ons team van gespecialiseerde artsen, psychologen, therapeuten, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen staan hier voor jou klaar.

Ambulante zorg in onze verslavingskliniek in Utrecht

De verslavingskliniek in Utrecht is volledig ingericht in het ambulant behandelen van verslaving. Bij deze behandeling werk je 2 dagen per week aan je herstel, gedurende gemiddeld 12 weken. Aan het eind van zo’n dag ga je gewoon weer terug naar huis. Deze vorm van zorg heeft de minste impact op je gewone leven, waardoor je de meeste activiteiten, zoals werk of studie, gewoon kunt voortzetten. Mocht dit qua reisafstand beter bij je passen, dan kun je ook terecht bij onze afkickkliniek in Eindhoven

Heb je intensievere begeleiding nodig? Dan kunnen we jou in contact brengen met onze ketenpartner Connection SGGZ. Hier kun je terecht voor klinische zorg, waarbij je tijdens je behandeling tijdelijk in een andere omgeving woont.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Wat mag je van ons verwachten

Die eerste stap, contact met onze afkickkliniek opnemen en hulp vragen, is moeilijk. Dat begrijpen we heel goed. We hebben er dan ook alle respect voor wanneer je contact met ons opneemt en je verhaal met ons deelt. Vanaf dat moment zijn wij er voor je en staan we je bij. Zo helpen we jou op weg naar een nieuw leven, waarin verslaving geen rol meer speelt. Na die eerste stap gaan we als volgt te werk:

Goed beeld van jouw situatie

Tijdens een intakegesprek leren we jou en je situatie graag goed kennen. Het geeft ons een waardevol inzicht in wat jij nodig hebt om tot een duurzaam herstel te komen. Zo worstel jij misschien met onderliggende problematiek zoals een onverwerkt trauma, ADHD, autisme of een andere vorm van persoonlijkheidsproblematiek. Dit kan allemaal invloed hebben op jouw verslaving. Vandaar dat we hier ook tijdens je behandeling mee aan de slag gaan.

Zorg van begin tot eind

Daarnaast kan het zijn dat het verstandig is dat je eerst een detoxperiode doorloopt. Ook hierin kunnen we zowel adviseren als begeleiden. Je kunt bovendien vertrouwen op passende nazorg wanneer je hier behoefte aan hebt na de behandeling. Op deze manier krijg jij altijd ondersteuning die goed is afgestemd op wat jij nodig hebt.

Een warme, veilige omgeving

Je volgt onze behandelingen vanuit een huiselijke en vertrouwelijke sfeer. Want alleen wanneer jij je thuis voelt bij ons, kun jij je volledig openen. Op deze manier haal je alles wat jij nodig hebt voor een duurzaam herstel uit het programma. Overigens zijn we er ook voor je wanneer je een naaste ziet worstelen met verslaving en het lastig vindt om hiermee om te gaan. Het toegewijde team van onze kliniek in Utrecht staat klaar voor jou!

Ik wil informatie

Samen werken we aan jouw herstel. We vertellen je graag wat je kunt verwachten.

Vergoed vanuit je basiszorg en geen eigen bijdrage

Wij zijn is WTZa-gecertificeerd. Dit betekent voor jou dat jouw behandeling bij ons vergoed wordt vanuit je basiszorg, ongeacht je zorgverzekeraar. Wij vragen bovendien geen eigen bijdrage voor onze behandeltrajecten. Het is namelijk onze missie om met onze specialistische vorm van zorg zoveel mogelijk mensen te bereiken die deze zorg nodig hebben. Bovendien doen we er alles aan om onze wachtlijsten kort te houden. Want heb je die eerste stap eenmaal gezet, dan is het belangrijk dat jij zo snel mogelijk kunt starten.

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.

Veelgestelde vragen over afkickkliniek Utrecht

Wat kost een behandeling in de afkickkliniek van CACN Utrecht?
Hoe lang duurt een behandeling bij de afkickkliniek van CACN Utrecht?
Voor wie is de verslavingskliniek van CACN Utrecht bedoeld?
Hoe ziet het programma van de verslavingskliniek Utrecht eruit?
Wat kan de afkickkliniek van CACN Utrecht betekenen als mijn partner verslaafd is?