Het is de 86e minuut van een spannende wedstrijd en je staat 2-0 voor. Geen vuiltje aan de lucht, jij bent het betere team. Maar dan gebeurt het: je schiet tegen de paal, de tegenstander pakt zijn kans en scoort. Vanaf nu slaat het spel om en je verliest met 2-3. Frustratie! Je bent in staat om de controller erop stuk te slaan. En toch spelen vele gamers iedere dag weer en kun je zelfs verslaafd raken aan FIFA.
Verslaafd aan FIFA
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
Aanlokkelijk om opnieuw te spelen
‘Onverdiende nederlagen’ worden snel vergeten om juist de volgende keer er wel met de winst vandoor te gaan. Tenminste... dat hoop je. Want de game zit zo slim in elkaar dat het precies genoeg teruggeeft om toch telkens weer te gaan spelen.
Wanneer ben je FIFA-verslaafd?
Kun je niet meer stoppen met het spelen van FIFA? Dan zou dit kunnen duiden op een gameverslaving. Maar daarbij spelen nog meer symptomen een rol. Denk aan agressief gedrag, een eenzaam gevoel en een afnemende zelfbeheersing. Maar is het de game op zich die snel tot een verslaving leidt? Dat lijkt afhankelijk te zijn van twee factoren:
- De gamer in kwestie. Biologische, sociale en psychologische factoren spelen ook een belangrijke rol bij hoeverre iemand vatbaar is voor een verslaving.
- Het is een MMORPG spel. Massively Multiplayer Online Role-Playing Game. Je speelt daarbij online mét of juist tegen gamers van over de hele wereld, wat sneller leidt tot een verslaving dan andere games. Bij FIFA verplaatst men zich in de rol van een ander, in dit geval een voetballer, dus deze game valt hier zeker onder.
Games en kansspelen
Er is steeds meer een verwevenheid van de aanbieders van games en kansspelen en er wordt wederzijds reclame gemaakt voor elkaars producten. Games lijken soms heel sterk op echte kansspelen. Ze bevatten zogenaamde loot boxes, waarin je bijvoorbeeld Kylian Mbappe voor 227,50 euro of Virgil van Dijk voor 72,50 euro koopt. Op internet is er een weelderige handel in online spelerskaarten uit FIFA-games.
Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Geen lange wachtlijsten
- Thuis blijven wonen
- Gewoon blijven werken
- Behandeling op maat
- Oog voor onderliggende problematiek
- Focus op duurzaam herstel
Versalenvede games
Grotere kans op FIFA-verslaving
De Nederlandse Kansspelautoriteit probeert dit omstreden verdienmodel uit FIFA te krijgen, omdat de digitale kaartjes in de games te veel op gokken lijken. Want als je geluk hebt, krijg je een zeldzame speler met een hoge waarde, maar de kans is groter dat je een relatief waardeloze speler krijgt. Dit gokelement in de games verhoogt het gevaar dat je aan FIFA verslaafd raakt. Harde bewijzen hiervoor zijn er echter nog niet, vandaar dat de loot boxes nog steeds een belangrijke inkomstenbron voor EA blijven.
Stoppen met FIFA spelen
Als jij je aanmeldt bij ons voor hulp bij een FIFA verslaving, dan heb je de belangrijkste stap gezet. Omdat wij de verslaving heel goed begrijpen en veel ervaring hebben met het behandelen van een gameverslaving, gaan wij respectvol en onbevooroordeeld te werk. Door middel van een ambulante dagbehandeling bij CACN is herstellen van een verslaving wel degelijk mogelijk. Denk je dat je verslaafd bent aan de FIFA game? Neem dan vrijblijvend contact op, ons gespecialiseerde team staat voor je klaar.