Een XTC-verslaving zul je niet snel oplopen. Neem je deze harddrug namelijk vaker, dan neemt het euforische gevoel snel af. Vaak is dit juist de hoofdreden om dit middel te nemen. Maar wat als je feestjes zonder XTC niks meer aan vindt? Of als je relatie, werk of studie eronder leiden en je het moeilijk vindt te stoppen, ondanks de nadelen? Zorg dat je het onderwerp bespreekbaar maakt. Wij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden.
XTC-verslaving
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
Werking van XTC
De werkzame stof in XTC is MDMA. Die zorgt ervoor dat er een onnatuurlijk grote hoeveelheid serotonine vrijkomt in je hersenen. Dit stofje zorgt voor dat typisch euforische gevoel van XTC. Maar als je serotoninevoorraad op is, kan een nieuwe dosis van deze drug geen nieuwe serotonine opwekken, omdat er simpelweg niets meer is. Je lichaam zal de hoeveelheid serotonine zelf moeten aanvullen en dit proces kost tijd. Door het tekort kun jij je je leeg voelen, chaggerijnig en depressief; het tegenovergestelde van extase. Deze katers worden heftiger en duren langer als je deze drug vaker gebruikt. Meer XTC werkt daarom juist averechts.
Kun je verslaafd raken aan XTC?
Door deze typische effecten van XTC raak je niet snel verslaafd. Tenminste, niet in de traditionele zin. Je krijgt geen afkickverschijnselen als je met het gebruik stopt. En dagelijks deze partydrug slikken heeft geen zin.
Wat wel kan, is dat je feestjes zonder deze drugs vermijdt, omdat je ze saai vindt. Of je krijgt er allerlei problemen door en vindt het toch moeilijk om het middel in het weekend te laten staan. XTC is bovendien een harddrug. Dat betekent dat je met dit middel risico's gezondheidsrisico's loopt. Denk aan oververhitting en watervergiftiging; deze kunnen een ernstige afloop hebben. En als je af en toe een pilletje neemt, kan dit de drempel verlagen om andere harddrugs te proberen die wel verslavend zijn.
Herken jij deze gevolgen en merk je dat je stoppen of minderen lastig vind? Bel ons dan op 040 303 2626 of vul je gegevens online in. Samen zoeken we naar een oplossing die past bij jouw situatie.
Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Geen lange wachtlijsten
- Thuis blijven wonen
- Gewoon blijven werken
- Behandeling op maat
- Oog voor onderliggende problematiek
- Focus op duurzaam herstel
Informatie over XTC-verslaving
Symptomen van XTC-verslaving
- je jaagt het effect na van je eerste pilletje, maar dat komt niet meer
- je denkt aan niets anders meer dan aan je volgende feestje met XTC
- feestjes zonder XTC vind je niets meer aan
- je slikt XTC omdat je je humeur wilt veranderen
- de katers worden steeds heftiger en langer
- ondanks de katers of andere problemen door XTC kun je niet stoppen
- andere belangrijke dingen of relaties leiden onder je gebruik
Herken jij deze symptomen, bij jezelf of een naaste? Bel ons op 040-3032626 of vul je contactgegevens onderaan deze pagina in. Door je verhaal te delen, sta je er niet langer alleen voor.
Ik wil hulp
Maak je zorgen bespreekbaar
Merk jij dat je problemen krijgt door je XTC-gebruik en lukt het ondanks de negatieve impact niet om ermee te stoppen? Bel ons dan op 040 303 2626 of vul je gegevens hieronder online in. Vertel ons waar jij tegenaan loopt.
Wij begrijpen dat deze stap moeilijk is. Je erkent daarmee dat je een probleem hebt waar je niet meer uitkomt. Tegelijkertijd is het ook een belangrijke stap. Door je gebruik bespreekbaar te maken, open je ook de weg naar een een nieuw leven zonder XTC-verslaving.