De afkickverschijnselen van hasj of wiet blowen worden soms onderschat. Ze zijn weliswaar niet levensbedreigend, maar kunnen hardnekkig zijn en ervoor zorgen dat je toch weer gaat gebruiken. Als je weet wat je te wachten staat, ben je beter voorbereid als je stopt met blowen. Wij staan voor jou klaar als je hierover persoonlijk advies wilt.
Afkickverschijnselen van wiet blowen
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
Waarom krijg je afkickverschijnselen van blowen?
Je lichaam went aan cannabisgebruik. Je hebt hierdoor steeds meer nodig om dezelfde positieve effecten te ervaren. Wanneer je stopt na een periode van intensief blowen, kun je mentale en lichamelijke klachten krijgen. Deze kunnen het tegenovergestelde zijn van de effecten van cannabis. Je wordt bijvoorbeeld snel boos, terwijl je van blowen relaxt werd. Of je krijgt slaapproblemen terwijl je na een blowtje lekker sliep.
Ontwenning kan wijzen op verslaving
Stoppen met blowen kan afkickverschijnselen, ook wel ontwenningsverschijnselen, veroorzaken. Je brein probeert je zo over te halen om opnieuw te beginnen. Het is zo ingesteld geraakt op wiet dat het dit middel als noodzakelijk is gaan zien. Afkickverschijnselen zijn dan ook een van de symptomen dat je verslaafd bent aan wiet.
Duur van de klachten
In de meeste gevallen beginnen de ontwenningsverschijnselen van wiet zo’n 2 tot 3 dagen nadat je bent gestopt. Ze bereiken hun piek tussen dag 2 en 6 en kunnen zo’n 2 tot 6 weken aanhouden. Afkickverschijnselen van blowen stoppen dus ook vanzelf weer. Wel kun je nog langere tijd last houden van craving.
Ondersteuning voor korte en lange termijn
Craving is een sterk verlangen om te gebruiken. Het kan ineens op komen zetten en wordt getriggerd door bepaalde situaties, mensen en zelfs foto’s die je aan blowen doen denken. Dit houdt vaak niet langer dan een half uur aan en verdwijnt dan weer. Maar craving kan lang aanhouden en soms zelfs na jaren weer opduiken. Daarom leer je tijdens een behandeling bij CACN hoe je op korte en lange termijn met een cannabisverslaving om kunt gaan. Wil je hier meer over weten? Bel ons dan vrijblijvend op 040-303 2626.
Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Geen lange wachtlijsten
- Thuis blijven wonen
- Gewoon blijven werken
- Behandeling op maat
- Oog voor onderliggende problematiek
- Focus op duurzaam herstel
Meer informatie over cannabis
Afkickverschijnselen van cannabis
Hoeveel last je krijgt van de afkickverschijnselen van cannabis, is heel persoonlijk. Hoe langer en intensiever je gebruikt hebt, hoe heviger de klachten kunnen zijn. Daarnaast spelen persoonlijke gevoeligheid, maar ook je mentale en lichamelijke conditie een rol.
Over het algemeen kun je van blowen de volgende ontwenningsverschijnselen krijgen:
- lichamelijke zwakte
- bevende handen
- gejaagdheid
- transpiratie
- maag- en darmklachten
- slaapproblemen
- kou
- hoofdpijn
- oververmoeidheid
- misselijkheid
- angst
- kort lontje
- cravings
- buikpijn
- boosheid
- levendige dromen, nachtmerries
- aankomen of juist afvallen
Tips om je ontwenningsperiode door te komen
Onze belangrijkste tip om als je het moeilijk krijgt: bel ons op 040-303 2626. Onze afkickkliniek is er namelijk niet alleen voor een behandeling, maar ook als je gewoon over je gebruik wilt praten of als je vragen hebt over bijvoorbeeld de gevolgen ervan. Hieronder vind je nog wat tips:
- zoek afleiding – ga sporten, mediteren of pak een oude hobby op
- drink geen koffie om je slaapkwaliteit te verbeteren
- eet gezond en drink genoeg water
- deel het stopproces in kleine stukjes en beloon jezelf als je een mijlpaal hebt behaald
- schrijf mantra’s op voor jezelf, zoals ‘Ik heb alles onder controle’
- zorg voor ontspanning – volg een yogacursus, doe ademhalingsoefeningen
Ik wil hulp
Professionele hulp – kom tot de kern van je verslaving
Soms houden onderliggende problemen een verslaving in stand. Jij bent je er zelf niet altijd bewust van dat er zoiets speelt. Onze zorgprofessionals kijken bij een intakegesprek samen met jou of hier sprake van is. Vervolgens werk je hier tijdens je behandeling aan. Op deze manier kijken we verder dan je verslaving en kunnen we onze hulp afstemmen op wat jij nodig hebt.
Wil jij afkicken, maar kijk je er tegenop of wil je advies om het zo goed mogelijk aan te pakken? Neem dan vandaag nog contact met ons team op. Wij vertellen je graag alles over de afkickverschijnselen van hasj en wiet blowen en hoe je hier zo goed mogelijk mee om kunt gaan.