Afkickverschijnselen van ketamine

Hand houdt andere vast om steun te bieden bij afkickverschijnselen van ketamineverslaving.

De afkickverschijnselen van ketamine zijn vooral geestelijk. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk is om te stoppen met deze drug. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van een hevige zin om opnieuw te gebruiken. CACN kan je helpen om je ontwenningsperiode door te komen. We bieden je bovendien handvatten voor een leven zonder verslaving.

Afkicken van ketamine

Er zijn tal van redenen om te stoppen met ketamine: je hebt je gebruik steeds minder in de hand; je maakt je zorgen over de lichamelijke schade; ketamine hoorde bij een fase in je leven, maar je bent nu wel toe aan andere dingen en ga zo nog maar even door. Maar wat kun je verwachten tijdens zo’n ontwenningsperiode? Als je dat weet, kan dit je helpen vol te houden.

Is keta verslavend?

Je hebt al snel meer ketamine nodig om dezelfde dromerige roes te ervaren. Geef je hieraan toe, dan kunnen zowel je dosering als de frequentie snel toenemen. Er zijn gevallen bekend waarin mensen begonnen met af en toe een paar gram delen met vrienden en eindigden met  dezelfde hoeveelheid per dag voor eigen gebruik. 

Doorgaan met gebruiken terwijl je er problemen door krijgt op sociaal, werk- en gezondheidsvlak, steeds meer bezig zijn met het gebruik, belangrijke zaken en mensen om je heen verwaarlozen; het zijn maar een paar signalen die kunnen wijzen op een ketamineverslaving. Ook afkickverschijnselen kunnen namelijk een teken zijn dat je afhankelijk begint te raken.

Dwingende behoefte om te gebruiken

Ketamine geeft alleen een geestelijke verslaving, maar dat betekent niet dat afkicken eenvoudig is. Je krijgt te maken met geestelijke afkickverschijnselen, waarvan craving de belangrijkste is. Je voelt dan een dwingend verlangen om continu te gebruiken. Deze cravings overvallen je soms op de gekste momenten. Wel komen ze vaak voor op plekken of bij mensen die je aan het gebruik herinneren; een foto kan al een trigger zijn. Gebruik je vervolgens opnieuw, dan kun je in een vicieuze cirkel terechtkomen waarin je steeds meer ketamine gebruikt. Het kan dan lastig zijn om hier zelfstandig uit te komen, zeker ook omdat cravings nog lang kunnen aanhouden nadat je gestopt met ketamine.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen eigen bijdrage
 • Geen lange wachtlijsten
 • Thuis blijven wonen
 • Gewoon blijven werken
 • Behandeling op maat
 • Oog voor onderliggende problematiek
 • Focus op duurzaam herstel

Meer informatie over ketamine

Heftige afkickverschijnselen van ketamine:

 • cravings
 • vergeetachtigheid
 • concentratieproblemen
 • onrust, gejaagd gevoel
 • depressief gevoel
 • vermoeidheid

Problemen met je gezondheid

Ketamine kan ernstige en soms blijvende schade veroorzaken aan je blaas, urinewegen en nieren. Deze schade veroorzaakt pijn die soms door je hele lichaam lijkt te trekken. Het gaat hier niet om ontwenningsverschijnselen, maar schade aan je lichaam. Het enige dat helpt, is stoppen met ketamine. Ontwenningsverschijnselen kunnen echter zo sterk zijn dat je ondanks alle schadelijke effecten, gevolgen en risico's toch weer ketamine begint te gebruiken. Speelt dit bij jou? Bel ons dan vandaag nog op 040-303 2626. We kunnen jou op een medisch verantwoorde manier ondersteunen. Een detox kan onderdeel zijn van die begeleiding.

De eerste stap

Voor een buitenstaander lijkt het gemakkelijk: hulp vragen als je moeilijkheden ervaart door je gebruik. Maar juist voor die eerste stap is moed nodig. Je erkent daarmee dat je een probleem hebt dat je niet zelf kunt oplossen. Terwijl je dit nu juist verbergt voor anderen omdat je je bijvoorbeeld schaamt.

Vind jij het lastig om contact met ons te leggen? Weet dan dat je verhaal delen een last van je schouders kan halen en een eind kan maken aan de eenzaamheid die verslaving vaak ook is. Heb jij vragen over de afkickverschijnselen van ketamine of wil jij je niet langer alleen voelen in je strijd tegen verslaving? Bel ons dan vandaag nog op 040-303 2626. We zijn er ook voor je als je ketaminegebruik denkt te herkennen bij een naaste.

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.

Veelgestelde vragen over de afkickverschijnselen van ketamine

Hoe behandelt CACN een ketamineverslaving?
Biedt CACN een detoxprogramma bij ketamineverslaving?
Hoe lang duren de afkickverschijnselen van ketamine?
Wat als ik na een behandeling bij CACN extra begeleiding nodig heb?