Stoppen met ketamine

Man staat op rotsen aan het water naar zonsopkomst of zonsondergang te kijken.

Stoppen met ketamine is niet eenvoudig door het hevige verlangen om steeds weer te gebruiken. Van deze drug kun je ernstige blaasproblemen krijgen; hoe eerder je jouw gebruik staakt, hoe groter de kans dat je lichaam zich herstelt. Dit geldt ook voor problemen op bijvoorbeeld sociaal of psychisch vlak. Heb je moeite om in je eentje te minderen of te stoppen? Wij kunnen je begeleiden naar een leven waarin jij vrij bent van verslaving.

Dit maakt ketamine zo verslavend

In lagere doseringen brengt ketamine, ook wel keta, Special K of gewoon K genoemd, je in een dromerige, zweverige toestand. Voer je de dosering op, dan worden de effecten heftiger: je krijgt bijvoorbeeld hallucinaties. Ook kan het dan voelen alsof je met een bepaalde afstand naar jezelf en de wereld kijkt. Zo kan het bijvoorbeeld lijken of je eigen gedachten eigenlijk van een ander zijn of dat je armen en benen in de omgeving lijken op te lossen.

Het dromerige van de drug kan ervoor zorgen dat je even niet aan je dagelijkse zorgen hoeft te denken. Maar dan loop je wel de kans dat ketamine op een bepaald moment een vlucht wordt, een manier om niet met je problemen te hoeven omgaan.

Tolerantie is misleidend

Daarnaast bouwt je lichaam relatief snel tolerantie op. Het lijkt dan of je steeds beter tegen keta kunt. In werkelijkheid heeft je lichaam steeds meer nodig om hetzelfde aangename effect te ervaren. Het gevolg is meestal dat je meer en vaker gaat gebruiken, waarbij het risico op een ketamineverslaving toeneemt.

Plots opkomende cravings

Ketamine is geestelijk verslavend. Een van de afkickverschijnselen is een dwingende behoefte om weer te gebruiken, de zogenaamde craving. Je kunt bijvoorbeeld iets zien of ervaren dat je herinnert aan je gebruik, zoals een foto. Dan kun je ineens een bijna onbedwingbare aandrang voelen om ketamine te gebruiken. Herken je dit en heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op. Het kan soms al opluchten om over je gebruik te kunnen praten.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Meer informatie over ketamine

Persoonlijke behandeling die past bij jouw situatie

Heb jij al eens een of meerdere stoppogingen ondernomen? En lukt het niet om af te kicken? Neem dan contact met ons op. Wij kijken altijd naar waar jouw persoonlijke zorgbehoeften liggen. Spelen er bijvoorbeeld onderliggende problemen mee die het lastig maken om duurzaam te herstellen? Door rekening te houden met alle omstandigheden die invloed hebben op jouw situatie kunnen we de behandeling helemaal aansluiten op jou. 

Tijdens een behandeling bij CACN leer jij onder andere wat voor jou de triggers zijn om ketamine te gebruiken. Je krijgt de handvatten mee om daar op een andere manier mee om te gaan. Dit doe je samen met je medecliënten die hetzelfde doormaken als jij. Bovendien hebben we een team van zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen. We koppelen jou aan een hoofdbehandelaar die precies op de hoogte is van jouw voortgang. Zo vind je steun bij anderen en door de inzichten kom je ook weer in verbinding met jezelf.

De eerste stap op weg naar een nieuw leven

Stoppen met ketamine kan je ontzettend veel brengen. Zo kan regelmatig ketaminegebruik ernstige blaasproblemen veroorzaken. Hoe eerder je gebruik staakt, hoe groter de kans op herstel. Onze professionele ondersteuning kan je daarbij helpen.

Vind je het moeilijk om de stap te zetten en contact met ons op te nemen? Weet dan dat je niet de enige bent. Je erkent tenslotte dat je een probleem hebt waar je zelf niet meer aan uitkomt. En dat terwijl jij je misschien schaamt voor je gebruik en de problemen die hierdoor inmiddels zijn ontstaan. Maar als het je lukt om zelf aan te geven dat je hulp nodig hebt, dan sta je er vanaf dat moment niet meer alleen voor. Samen gaan we op weg om jou te helpen stoppen met ketamine. 

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.

Veelgestelde vragen over stoppen met ketamine

Hoe helpt CACN mij om te stoppen met ketamine?
Wat kan ik doen als zelf stoppen met ketamine niet lukt?
Wat kan ik doen als ik wil dat mijn partner stopt met ketamine?
Wie betaalt mijn behandeling om te stoppen met ketamine?