Stoppen met ketamine is niet eenvoudig door het hevige verlangen om steeds weer te gebruiken. Van deze drug kun je ernstige blaasproblemen krijgen; hoe eerder je jouw gebruik staakt, hoe groter de kans dat je lichaam zich herstelt. Dit geldt ook voor problemen op bijvoorbeeld sociaal of psychisch vlak. Heb je moeite om in je eentje te minderen of te stoppen? Wij kunnen je begeleiden naar een leven waarin jij vrij bent van verslaving.
Stoppen met ketamine
![man-kijkt-naar-zonsopgang-aan-het-water Man staat op rotsen aan het water naar zonsopkomst of zonsondergang te kijken.](/uploads/media/1280x/09/489-man-kijkt-naar-zonsopgang-aan-het-water.webp?v=1-0)
Dit maakt ketamine zo verslavend
In lagere doseringen brengt ketamine, ook wel keta, Special K of gewoon K genoemd, je in een dromerige, zweverige toestand. Voer je de dosering op, dan worden de effecten heftiger: je krijgt bijvoorbeeld hallucinaties. Ook kan het dan voelen alsof je met een bepaalde afstand naar jezelf en de wereld kijkt. Zo kan het bijvoorbeeld lijken of je eigen gedachten eigenlijk van een ander zijn of dat je armen en benen in de omgeving lijken op te lossen.
Het dromerige van de drug kan ervoor zorgen dat je even niet aan je dagelijkse zorgen hoeft te denken. Maar dan loop je wel de kans dat ketamine op een bepaald moment een vlucht wordt, een manier om niet met je problemen te hoeven omgaan.
Tolerantie is misleidend
Daarnaast bouwt je lichaam relatief snel tolerantie op. Het lijkt dan of je steeds beter tegen keta kunt. In werkelijkheid heeft je lichaam steeds meer nodig om hetzelfde aangename effect te ervaren. Het gevolg is meestal dat je meer en vaker gaat gebruiken, waarbij het risico op een ketamineverslaving toeneemt.
Plots opkomende cravings
Ketamine is geestelijk verslavend. Een van de afkickverschijnselen is een dwingende behoefte om weer te gebruiken, de zogenaamde craving. Je kunt bijvoorbeeld iets zien of ervaren dat je herinnert aan je gebruik, zoals een foto. Dan kun je ineens een bijna onbedwingbare aandrang voelen om ketamine te gebruiken. Herken je dit en heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op. Het kan soms al opluchten om over je gebruik te kunnen praten.
Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Geen lange wachtlijsten
- Thuis blijven wonen
- Gewoon blijven werken
- Behandeling op maat
- Oog voor onderliggende problematiek
- Focus op duurzaam herstel
Meer informatie over ketamine
Persoonlijke behandeling die past bij jouw situatie
Heb jij al eens een of meerdere stoppogingen ondernomen? En lukt het niet om af te kicken? Neem dan contact met ons op. Wij kijken altijd naar waar jouw persoonlijke zorgbehoeften liggen. Spelen er bijvoorbeeld onderliggende problemen mee die het lastig maken om duurzaam te herstellen? Door rekening te houden met alle omstandigheden die invloed hebben op jouw situatie kunnen we de behandeling helemaal aansluiten op jou.
Tijdens een behandeling bij CACN leer jij onder andere wat voor jou de triggers zijn om ketamine te gebruiken. Je krijgt de handvatten mee om daar op een andere manier mee om te gaan. Dit doe je samen met je medecliënten die hetzelfde doormaken als jij. Bovendien hebben we een team van zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen. We koppelen jou aan een hoofdbehandelaar die precies op de hoogte is van jouw voortgang. Zo vind je steun bij anderen en door de inzichten kom je ook weer in verbinding met jezelf.
Ik wil hulp
De eerste stap op weg naar een nieuw leven
Stoppen met ketamine kan je ontzettend veel brengen. Zo kan regelmatig ketaminegebruik ernstige blaasproblemen veroorzaken. Hoe eerder je gebruik staakt, hoe groter de kans op herstel. Onze professionele ondersteuning kan je daarbij helpen.
Vind je het moeilijk om de stap te zetten en contact met ons op te nemen? Weet dan dat je niet de enige bent. Je erkent tenslotte dat je een probleem hebt waar je zelf niet meer aan uitkomt. En dat terwijl jij je misschien schaamt voor je gebruik en de problemen die hierdoor inmiddels zijn ontstaan. Maar als het je lukt om zelf aan te geven dat je hulp nodig hebt, dan sta je er vanaf dat moment niet meer alleen voor. Samen gaan we op weg om jou te helpen stoppen met ketamine.
Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.
Veelgestelde vragen over stoppen met ketamine
Intake
Tijdens het intakegesprek leren we jou eerst graag goed kennen: wat zijn jouw achtergrond en voorgeschiedenis, spelen er misschien onderliggende problemen die de verslaving in stand houden, enzovoorts. Deze waardevolle informatie helpt ons om voor een behandeling op maat samen te stellen. Jij hebt tenslotte andere zorgbehoeften dan iemand anders.
Voorzorg voor jou
Onze wachtlijsten zijn kort en we doen ons uiterste best om dat zo te houden. Toch heb jij er misschien baat bij om alvast wat ondersteuning te krijgen om de periode tot je behandeling te overbruggen. Vraag dan naar onze mogelijkheden als het om voorzorg gaat.
De behandeling
De behandeling zelf duurt gemiddeld acht weken. Daarbij richten we ons niet alleen op de verslaving zelf; er is ook aandacht voor eventuele onderliggende problematiek. Door hiermee aan de slag te gaan, vergroot je de kans op een duurzaam herstel.
Nazorg
En kun je na deze periode nog extra begeleiding gebruiken bij je herstel of andere vlakken? Dan staat onze nazorg voor jou klaar. Tijdens alle fases van de behandeling sta jij centraal, samen met de kwaliteit van de zorg die we je bieden. Neem daarom vandaag nog contact met ons op.
Bel ons
Ketamine is geestelijk verslavend. Het belangrijkste afkickverschijnsel is een hevig verlangen om weer te gebruiken. Hierdoor kan het lastig zijn om op eigen houtje het stoppen op de lange termijn vol te houden. Zelfs wanneer je door je ketaminegebruik allerlei problemen krijgt. Wij kunnen je begeleiden op je weg naar een duurzaam herstel. Dat doe je samen met ons team én met je medecliënten. Zet daarom vandaag nog die eerste stap en bel ons op 040-303 2626.
Ook voor jou als naaste
CACN biedt ook ondersteuning aan de naasten van een verslaafde. Een verslaving heeft altijd impact op de omgeving. Vandaar dat je ook bij ons terecht kunt als je niet zelf gebruikt, maar wel met allerlei vragen zit. Wat als jij ketaminegebruik denkt te herkennen, hoe spreek je jouw zorgen uit over iemands gebruik, hoe ga je überhaupt om met de verslaving om van je partner, familie of vriend? Bel ons daarom vandaag nog op 040-303 2626 en we vertellen je graag over wat wij voor jou kunnen betekenen, zoals ons familieprogramma.
Vergoed vanuit de basiszorg
Omdat wij door de overheid erkend zijn als zorginstelling, worden al onze behandelingen vergoed vanuit jouw basisverzekering. Dat betekent dat je geen aanvullende verzekeringen nodig hebt. Wel kan de verzekeringsmaatschappij jouw eigen risico doorberekenen.
Geen eigen bijdrage
Wij streven ernaar om onze specialistische geestelijke gezondheidszorg voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te houden. Daarom vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandelingen van CACN. Wat je dan wel nodig hebt? De motivatie om samen met ons aan jouw herstel te werken.