Afkickkliniek voor alcohol

Buitenaanzicht schuin van de afkickkliniek in Eindhoven van CACN Verslavingszorg.

In onze afkickkliniek voor alcohol krijg jij ondersteuning die bij jouw situatie past. Dat doen we door de behandeling goed aan te sluiten op jouw situatie. Drank zorgt voor zowel een geestelijke als lichamelijke afhankelijkheid. Daardoor kan het lastig zijn om zelfstandig te minderen of te stoppen. Het belangrijkste als jij je aanmeldt? Je hoeft het niet langer alleen te doen. Samen zorgen we ervoor dat je de verbinding met anderen én jezelf weer terugvindt, voor een duurzaam herstel. We leggen graag uit hoe we dat doen.

Voor wie is onze afkickkliniek voor alcohol?

We zijn er voor jou als jij voelt dat alcohol een grotere rol in je leven speelt dan je zou willen. Dat zeggen we bewust zo breed. Je drinkt bijvoorbeeld alleen tijdens feestjes, eens in de zoveel tijd. Op die momenten ga je dan alleen wel zo los, dat je er de dag daarna weinig meer van weet. Of je krijgt soms ruzie met je partner over je drinkgedrag. Misschien ben jij zelf die partner. Het kan ook zijn dat je jarenlang stevig gedronken hebt en nu wilt minderen of zelfs stoppen met alcohol. Maar dat blijkt dan ineens nog niet zo eenvoudig. Als alcoholgebruik vragen bij je oproept of problemen veroorzaakt, in wat voor mate dan ook, staan wij voor je klaar.

Hoe eerder je hulp zoekt, hoe beter

Een alcoholverslaving, of alcoholisme, is zo’n beetje de laatste fase van alcoholmisbruik. Ook dan zijn we er voor jou, omdat we uit ervaring weten dat het ontzettend lastig kan zijn om in je eentje bepaalde patronen te doorbreken. Voor het zover is, heb je vaak al een lange, eenzame weg afgelegd.

Zodra jij daarom moeite krijgt om je alcoholinname in de hand te houden, staan wij voor jou klaar. Ongeacht hoe veel of vaak je drinkt. Want hoe eerder je hulp zoekt, hoe groter de kans op een duurzaam herstel en hoe minder ingrijpend de gevolgen zijn. Neem daarom contact met ons op en deel je zorgen.

Spelen er bij jou dieperliggende oorzaken?

Nadat jij je hebt aangemeld, plannen we een intakegesprek. Onder begeleiding van een psycholoog of psychiater reik jij ons een goed beeld aan van jouzelf en je situatie. Zo kan het zijn dat er bepaalde dingen in jouw leven je verslaving triggeren. Het is dan belangrijk om die zogenaamde onderliggende problematiek te erkennen. Tijdens de behandeling is daar dan extra aandacht voor.

Aan het eind van de dag ga je naar huis met een persoonlijk zorgadvies.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Meer informatie over alcohol

Hoe ziet een behandeling in onze afkickkliniek eruit?

Als blijkt dat jouw zorgbehoeften aansluiten bij onze afkickkliniek voor alcohol, gaan we samen van start met onze ambulante dagbehandeling. Gedurende gemiddeld 12 weken reiken we je de handvatten aan om duurzaam te herstellen van een verslaving. Dat doen we vanuit de veilige en huiselijke omgeving in onze afkickkliniek in Eindhoven of in Utrecht. Je wordt daarbij ondersteund door een team dat zich heeft toegelegd op verslavingszorg. Daaronder bevindt zich een aantal ervaringsdeskundigen die goed aanvoelen waar jij doorheen gaat. Ook je medecliënten zorgen voor de nodige steun en verbinding. Samen delen we zo niet alleen de moeilijke momenten, maar ook je successen.

Zet vandaag de eerste stap richting herstel

Hulp vragen bij een verslaving kan je veel opleveren. Ondanks dat, begrijpen we dat deze stap zetten alles behalve gemakkelijk is. Je accepteert daarmee dat je een probleem hebt waar je zelf niet zomaar aan uitkomt. En dat terwijl je je misschien juist schaamt om je problemen met anderen te delen. Toch is het ook de eerste stap op weg naar een nieuw leven waarin jij het weer voor het zeggen hebt, in plaats van dat je geleid wordt door de drank. Bel ons op 040-303 2626 daarom vandaag nog. Wij staan voor je klaar om je vanuit onze afkickkliniek voor alcohol de begeleiding te bieden die bij jou past.

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in.

Veelgestelde vragen over de afkickkliniek voor alcohol van CACN

Wat kost een behandeling voor alcoholverslaving in de afkickkliniek van CACN?
Hoe snel kan ik terecht in de afkickkliniek voor alcohol?
Hoe behandelt CACN een alcoholverslaving?
Waarom kan een behandeling via de afkickkliniek voor alcohol uitkomst bieden?