Hulp bij gokverslaving zoeken is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo kan schaamte je tegenhouden. Of je hebt niemand bij wie je jouw verhaal kwijt kunt. Terwijl het juist veel ellende kan voorkomen wanneer je al in een vroeg stadium professionele hulp zoekt bij gokken. Ons team staat klaar om je op te vangen met advies en maatzorg. Wij kunnen je begeleiden naar een leven waarin jij weer aan zet bent.
Hulp bij gokverslaving
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
Hoe een gokverslaving ontstaat
Gokken veroorzaakt een onnatuurlijk sterke dopamine-afgifte in je hersenen. Deze dopaminepiek activeert je beloningscentrum, waardoor jij je fijn voelt. Je hersenen kunnen hieraan gewend raken. Je voelt je dan alleen nog maar goed als je gokt. De drang om opnieuw te spelen neemt hierdoor toe, ondanks de negatieve gevolgen. Daarnaast kun je afkickverschijnselen ervaren als je stopt, zoals slaapproblemen, hoofdpijn en depressiviteit. Als je weer begint, verdwijnen die weer. Op deze manier kun je een gokverslaving ontwikkelen.
Wanneer heb je als gokverslaafde hulp nodig?
Ben je verslaafd aan gokken, dan ben je de controle over je gokgedrag kwijt. Dit merk je bijvoorbeeld doordat je obsessief met spelen of gokgeld bezig bent. Of doordat je pogingen om te stoppen met gokken telkens mislukken.
Feitelijk kun je aan alle gokspellen verslaafd raken, maar online gokken heeft de drempel wel verlaagd. Doordat je met virtueel geld speelt, er geen sluitingstijden zijn en weinig sociale controle, is de kans groter dat je gedrag uit de hand loopt.
Herken jij je hierin en wil je hier eens over praten of heb je vragen? Bel ons dan op 040-303 2626.
Aan de buitenkant lijkt alles oké
De gevolgen van een gokverslaving kunnen snel verergeren. Dat komt doordat je een gokverslaving aan de buitenkant niet ziet. Tegen de tijd dat iemand aan de bel trekt, kan de boel al behoorlijk zijn geëscaleerd. Denk aan schulden of ontslag. Ook relaties kunnen stuklopen doordat je gedrag verandert. Je krijgt bijvoorbeeld een kort lontje of liegt om aan geld te komen of je problemen te verbergen.
Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Geen lange wachtlijsten
- Thuis blijven wonen
- Gewoon blijven werken
- Behandeling op maat
- Oog voor onderliggende problematiek
- Focus op duurzaam herstel
Informatie gokverslaving
Professionele hulp bij gokproblemen kan enorm verlichten
Verslaving is een serieuze, chronische aandoening van je hersenen die niet vanzelf overgaat. Onze professionele hulp kan dan een oplossing bieden. Je leert bijvoorbeeld hoe je de kans op een terugval verkleint. Tijdens een behandeling op maat, waarbij we ook kijken naar eventuele onderliggende problemen, krijg je handvatten voor een leven zonder afhankelijkheid.
De eerste stap bij hulp voor je gokproblemen
De zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen van onze afkickkliniek bieden je de ondersteuning die bij jou past. Vind je het moeilijk om contact met ons te leggen? Dat begrijpen we en we doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat je bij ons in een vertrouwde en respectvolle omgeving terechtkomt.
Bel ons op 040-303 2626 of vul je gegevens online in via het contactformulier. Dit kan ook als je voor een naaste belt of twijfelt of jij wel een gokverslaving hebt.
Ik wil hulp
Hulp nodig? Vul het contactformulier in:
Veelgestelde vragen over hulp bij gokverslaving
Afkickverschijnselen
Stop je met gokken, dan kun je last krijgen van allerlei ontwenningsverschijnselen. Denk bijvoorbeeld aan slapeloosheid en snel geïrriteerd zijn, maar ook aan hoofdpijn en maagdarmproblemen. Deze kunnen dagen tot enkele weken aanhouden, maar gaan uiteindelijk over.
Drang om weer te gokken
Wanneer de afkickverschijnselen zijn verdwenen, kun je nog wel een tijdlang last hebben van een dwangmatige behoefte om te gokken. Tijdens onze behandeling geven we je handvatten om hiermee om te gaan. Neem online contact met ons op of via telefoonnummer 040-303 2626 en laat ons weten dat jij hulp bij een gokverslaving nodig hebt.
Eenzaamheid doorbreken
Heb je een gokprobleem, dan bestaat de kans dat je dit niet met iedereen deelt. Je maakt schulden en soms ontstaan er ook problemen met drugs of alcohol. Soms is je partner niet eens op de hoogte. Dat maakt een verslaving vaak eenzaam. Wanneer het jou lukt om contact met ons op te nemen, sta je er niet langer alleen voor.
Werken aan een duurzaam herstel
Onze behandelingen zijn persoonlijk, doordat we vooraf goed bekijken waar jouw behoeften liggen. Daar sluiten we jouw behandeltraject op aan. Als er bijvoorbeeld onderliggende problemen meespelen, dan is daar tijdens het programma alle ruimte voor. Samen gaan we zo voor een duurzaam herstel. Wil je meer weten of heb je vragen over je gokgedrag? Bel ons op 040-303 2626.
Ook bij vragen
Bel ons als jij je zorgen maakt over jouw gokgedrag. Dat kan bijvoorbeeld doordat je niet meer zomaar kunt stoppen wanneer jij dat wilt. Zelfs niet wanneer er allerlei moeilijkheden ontstaan op financieel, sociaal of gezondheidsvlak. Maar je kunt ons ook bellen wanneer je alles onder controle hebt, maar toch wel wat vragen hebt over je speelgedrag.
Jij als naaste
Maak jij je zorgen om een vriend, ouder, kind of partner? Of roept bepaald gedrag vragen bij je op? Ook dan kun je bij ons terecht. Bel ons op 040-303 2626.
Traject van gemiddeld 12 weken
Gedurende zo’n 12 weken volg je verschillende vormen van therapie in zowel groepsverband als in individuele sessies. Deze geven je inzicht in jouw verslaving en leren je om anders met bepaalde triggers om te gaan.
Ambulante zorg
CACN staat voor Connection Ambulant Centrum Nederland. Wij zijn volledig ingericht op het bieden van ambulante behandelingen. Dat betekent dat je gedurende 2 werkdagen per week aan je herstel werkt in onze kliniek in Eindhoven. Aan het eind van zo’n dag ga je weer terug naar je eigen huis. Mocht uit de intake blijken dat intensievere zorg beter bij je past? Dan kunnen we je in contact brengen met onze ketenpartner Connection SGGZ.