Hulp bij gokverslaving

Man aan speeltafel met fiches, kaarten en lege portemonnee en heeft hulp nodig bij gokverslaving.

Hulp bij gokverslaving zoeken is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo kan schaamte je tegenhouden. Of je hebt niemand bij wie je jouw verhaal kwijt kunt. Terwijl het juist veel ellende kan voorkomen wanneer je al in een vroeg stadium professionele hulp zoekt bij gokken. Ons team staat klaar om je op te vangen met advies en maatzorg. Wij kunnen je begeleiden naar een leven waarin jij weer aan zet bent.

Hoe een gokverslaving ontstaat

Gokken veroorzaakt een onnatuurlijk sterke dopamine-afgifte in je hersenen. Deze dopaminepiek activeert je beloningscentrum, waardoor jij je fijn voelt. Je hersenen kunnen hieraan gewend raken. Je voelt je dan alleen nog maar goed als je gokt. De drang om opnieuw te spelen neemt hierdoor toe, ondanks de negatieve gevolgen. Daarnaast kun je afkickverschijnselen ervaren als je stopt, zoals slaapproblemen, hoofdpijn en depressiviteit. Als je weer begint, verdwijnen die weer. Op deze manier kun je een gokverslaving ontwikkelen.

Wanneer heb je als gokverslaafde hulp nodig?

Ben je verslaafd aan gokken, dan ben je de controle over je gokgedrag kwijt. Dit merk je bijvoorbeeld doordat je obsessief met spelen of gokgeld bezig bent. Of doordat je pogingen om te stoppen met gokken telkens mislukken. 

Feitelijk kun je aan alle gokspellen verslaafd raken, maar online gokken heeft de drempel wel verlaagd. Doordat je met virtueel geld speelt, er geen sluitingstijden zijn en weinig sociale controle, is de kans groter dat je gedrag uit de hand loopt. 

Herken jij je hierin en wil je hier eens over praten of heb je vragen? Bel ons dan op 040-303 2626.

Aan de buitenkant lijkt alles oké

De gevolgen van een gokverslaving kunnen snel verergeren. Dat komt doordat je een gokverslaving aan de buitenkant niet ziet. Tegen de tijd dat iemand aan de bel trekt, kan de boel al behoorlijk zijn geëscaleerd. Denk aan schulden of ontslag. Ook relaties kunnen stuklopen doordat je gedrag verandert. Je krijgt bijvoorbeeld een kort lontje of liegt om aan geld te komen of je problemen te verbergen.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage
  • Geen lange wachtlijsten
  • Thuis blijven wonen
  • Gewoon blijven werken
  • Behandeling op maat
  • Oog voor onderliggende problematiek
  • Focus op duurzaam herstel

Informatie gokverslaving

Professionele hulp bij gokproblemen kan enorm verlichten

Verslaving is een serieuze, chronische aandoening van je hersenen die niet vanzelf overgaat. Onze professionele hulp kan dan een oplossing bieden. Je leert bijvoorbeeld hoe je de kans op een terugval verkleint. Tijdens een behandeling op maat, waarbij we ook kijken naar eventuele onderliggende problemen, krijg je handvatten voor een leven zonder afhankelijkheid.

De eerste stap bij hulp voor je gokproblemen

De zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen van onze afkickkliniek bieden je de ondersteuning die bij jou past. Vind je het moeilijk om contact met ons te leggen? Dat begrijpen we en we doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat je bij ons in een vertrouwde en respectvolle omgeving terechtkomt. 

Bel ons op 040-303 2626 of vul je gegevens online in via het contactformulier. Dit kan ook als je voor een naaste belt of twijfelt of jij wel een gokverslaving hebt.

Hulp nodig? Vul het contactformulier in:

Veelgestelde vragen over hulp bij gokverslaving

Hoe lang duurt het afkicken van een gokverslaving?
Wat biedt professionele hulp bij gokverslaving mij?
Wanneer kan ik CACN bellen voor hulp bij gokverslaving?
Hoe biedt CACN hulp bij een gokverslaving?