Als je wilt stoppen met gokken weet je soms niet goed hoe je dit moet aanpakken of waar je moet beginnen. Weet dan dat de eerste en belangrijkste stap gezet is door die wens uit te spreken. Want door te erkennen dat je een probleem hebt, kun je ook op zoek naar een oplossing. CACN kan je hierin begeleiden met een behandeling op maat. Liever eerst meer advies of wil je eens over je gokgedrag praten? Wij staan voor je klaar.
Stoppen met gokken
Wij zijn een erkende GGZ-instelling met WTZa-vergunning
Verslaving begint in je hersenen
Een gokverslaving wordt ook wel een chronische ziekte van de hersenen genoemd. Structureel gokken verandert namelijk je hersenen. Het ontregelt het beloningscentrum, doordat er tijdens het spelen grote hoeveelheden dopamine vrijkomen. Het enige waar je dan uiteindelijk nog blij van wordt, is gokken. Doordat je ook afkickverschijnselen kunt krijgen wanneer je wil stoppen met gokken, is het niet altijd zo eenvoudig om zelfstandig van je gokprobleem af te komen.
Stoppen met online gokken
Er zijn ontzettend veel verschillende kansspellen, van poker en fruitautomaten tot wedden op voetbal en krasloten. Hoe korter de kans tussen inzet en uitkering, hoe groter het risico op verslaving. Met de legalisering van online gokken in 2021 is daar nog een extra uitdaging bijgekomen. Online kun je tenslotte dag en nacht terecht, er is nauwelijks sociale controle en via je mobieltje kun je letterlijk overal spelen.
Tips om te stoppen met spelen
Merk je dat je steeds meer moeite hebt om je gokgedrag in bedwang te houden? Dan kunnen de onderstaande tips je wellicht helpen te stoppen met gokken:
- zoek afleiding; ga bijvoorbeeld sporten of spreek af met vrienden
- vermijd situaties of plaatsen waarin je verleid kunt worden tot een spelletje
- zorg dat je niet meer kunt gokken op je smartphone of laptop door goksites te blokkeren
- ontzeg jezelf de toegang tot fysieke en online casino’s en speelhallen via Cruks
- Zeg tegen de mensen om je heen dat je gestopt bent met gokken
- Neem iemand in vertrouwen die jouw bankrekening tijdelijk beheert
- zoek professionele hulp bij je gokverslaving
Je hoeft het niet alleen te doen
Bij een verslaving speelt er vaak veel meer mee dan alleen het middel of gedrag. Zo kun je ongemerkt last hebben van onderliggende problemen die het verlangen om te gokken telkens weer aanwakkeren. Denk aan persoonlijkheidsproblemen, trauma’s of belangrijke gebeurtenissen als het verlies van een geliefde of verlies van een relatie of je baan. Tijdens het gokken hoef je daar even niet aan te denken. Maar als je deze problemen niet oplost, heb je altijd een reden om weer te beginnen.
Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Geen lange wachtlijsten
- Thuis blijven wonen
- Gewoon blijven werken
- Behandeling op maat
- Oog voor onderliggende problematiek
- Focus op duurzaam herstel
Informatie gokverslaving
Hoe CACN jou helpt met afkicken van gokken
Omdat vroegtijdig ingrijpen veel nare gevolgen kan voorkomen, is het belangrijk om zo vroeg mogelijk in te grijpen. Vandaar dat je bij een behandeling bij CACN ook met die eventuele onderliggende problematiek aan de slag gaat. Afkicken van gokken met behulp van onze afkickkliniek betekent dat we kijken naar jouw specifieke behoeften. Hier sluiten we vervolgens onze behandeling op aan, zodat jij altijd zorg op maat krijgt. Op die manier verkleinen we het risico op een terugval bij gokken en vergroten we de kans op een duurzaam herstel.
Hoe ziet onze begeleiding eruit?
Als jij contact met ons opneemt, gaan we als volgt te werk:
Onze hulp is voor iedereen toegankelijk
Je kunt ook bij ons terecht als je als naaste van iemand met een gokverslaving vragen hebt of advies wilt. Goed om te weten: voor een behandeling vragen wij geen eigen bijdrage. Zo willen we het voor iedereen mogelijk maken om te stoppen met gokken. Bel ons daarom vandaag nog op 040-303 2626 of geef online aan dat je hulp nodig hebt.
Ik wil hulp
Hulp nodig? Vul je contactgegevens in:
Veelgestelde vragen over stoppen met gokken
De onderstaande punten kunnen duiden op een gokverslaving. Herken je er een of meerdere bij jezelf of een naaste? Of is het bij jou nog niet zo heftig, maar merk je dat stoppen of zelfs minderen je heel lastig afgaan? Twijfel dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.
Signalen van een verslaving aan gokken:
- je bent continu met gokken bezig: hoe word je beter, hoe kom je aan geld, hoe ga je verleidelijke situaties uit de weg
- al je geld gaat eraan op waardoor je ook je noodzakelijke rekening niet meer kunt betalen
- je gaat door met gokken, ook al levert het allerlei problemen op
- als je stopt, krijg je ontwenningsverschijnselen
De eerste stap
De allereerste en belangrijkste stap is dat jij contact met ons opneemt. Daar is moed voor nodig, omdat je in de spiegel kijkt en toegeeft aan jezelf dat je verslaafd bent. Weet dan dat jouw gegevens bij ons altijd vertrouwelijk behandeld worden.
Intakegesprek
Binnen een week na jouw verzoek om hulp plannen we een intake. In een veilige setting kun jij aan een van onze zorgprofessionals je verhaal doen. Daaruit halen we waardevolle informatie waarmee we jouw behandeling kunnen laten aansluiten op jouw situatie. Zo willen we graag weten wat de achterliggende oorzaak is van jouw verslaving. Op basis daarvan geven we je een behandeladvies.
Behandelprogramma
Als ambulante zorg goed bij jou past, kunnen we vaak al een week na de intake van start met het behandelprogramma. Daarin maak je ondere andere kennis met het 12-stappenmodel.
Al onze behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kan het kan zijn dat de zorgverzekeraar je eigen risico in rekening brengt. CACN brengt geen eigen bijdrage in rekening voor de ambulante zorg. Daarmee streven we ernaar dat iedereen die gemotiveerd is, de kans krijgt om duurzaam te herstellen.
Persoonlijke hulp
Vanzelfsprekend zijn wij er als je hulp zoekt bij een gokverslaving. Tegelijkertijd zien we dat iemand vaak al een lange weg heeft afgelegd voordat er sprake is van een verslaving. Gedurende die tijd stapelen de problemen zich op.
Wij zijn er voor jou
We willen dan ook benadrukken dat je altijd contact met ons kunt opnemen, ook als het alleen af en toe uit de hand loopt en het nog geen echte problemen geeft. Heb je gewoon wat vragen of twijfels over jezelf of over een dierbare uit je omgeving? Bel ons dan op 040-303 2626 en bespreek ze met een van onze zorgprofessionals of ervaringsdeskundigen.