Stoppen met gokken

Vrouw bij roulettetafel houdt hand op als teken dat je moet stoppen met gokken.

Als je wilt stoppen met gokken weet je soms niet goed hoe je dit moet aanpakken of waar je moet beginnen. Weet dan dat de eerste en belangrijkste stap gezet is door die wens uit te spreken. Want door te erkennen dat je een probleem hebt, kun je ook op zoek naar een oplossing. CACN kan je hierin begeleiden met een behandeling op maat. Liever eerst meer advies of wil je eens over je gokgedrag praten? Wij staan voor je klaar.

Verslaving begint in je hersenen

Een gokverslaving wordt ook wel een chronische ziekte van de hersenen genoemd. Structureel gokken verandert namelijk je hersenen. Het ontregelt het beloningscentrum, doordat er tijdens het spelen grote hoeveelheden dopamine vrijkomen. Het enige waar je dan uiteindelijk nog blij van wordt, is gokken. Doordat je ook afkickverschijnselen kunt krijgen wanneer je wil stoppen met gokken, is het niet altijd zo eenvoudig om zelfstandig van je gokprobleem af te komen.

Stoppen met online gokken

Er zijn ontzettend veel verschillende kansspellen, van poker en fruitautomaten tot wedden op voetbal en krasloten. Hoe korter de kans tussen inzet en uitkering, hoe groter het risico op verslaving. Met de legalisering van online gokken in 2021 is daar nog een extra uitdaging bijgekomen. Online kun je tenslotte dag en nacht terecht, er is nauwelijks sociale controle en via je mobieltje kun je letterlijk overal spelen.

Tips om te stoppen met spelen

Merk je dat je steeds meer moeite hebt om je gokgedrag in bedwang te houden? Dan kunnen de onderstaande tips je wellicht helpen te stoppen met gokken:

 • zoek afleiding; ga bijvoorbeeld sporten of spreek af met vrienden
 • vermijd situaties of plaatsen waarin je verleid kunt worden tot een spelletje
 • zorg dat je niet meer kunt gokken op je smartphone of laptop door goksites te blokkeren
 • ontzeg jezelf de toegang tot fysieke en online casino’s en speelhallen via Cruks
 • Zeg tegen de mensen om je heen dat je gestopt bent met gokken
 • Neem iemand in vertrouwen die jouw bankrekening tijdelijk beheert
 • zoek professionele hulp bij je gokverslaving

Je hoeft het niet alleen te doen

Bij een verslaving speelt er vaak veel meer mee dan alleen het middel of gedrag. Zo kun je ongemerkt last hebben van onderliggende problemen die het verlangen om te gokken telkens weer aanwakkeren. Denk aan persoonlijkheidsproblemen, trauma’s of belangrijke gebeurtenissen als het verlies van een geliefde of verlies van een relatie of je baan. Tijdens het gokken hoef je daar even niet aan te denken. Maar als je deze problemen niet oplost, heb je altijd een reden om weer te beginnen.

Waarom kiezen voor CACN Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen lange wachtlijsten
 • Thuis blijven wonen
 • Gewoon blijven werken
 • Behandeling op maat
 • Oog voor onderliggende problematiek
 • Focus op duurzaam herstel

Informatie gokverslaving

Hoe CACN jou helpt met afkicken van gokken

Omdat vroegtijdig ingrijpen veel nare gevolgen kan voorkomen, is het belangrijk om zo vroeg mogelijk in te grijpen. Vandaar dat je bij een behandeling bij CACN ook met die eventuele onderliggende problematiek aan de slag gaat. Afkicken van gokken met behulp van onze afkickkliniek betekent dat we kijken naar jouw specifieke behoeften. Hier sluiten we vervolgens onze behandeling op aan, zodat jij altijd zorg op maat krijgt. Op die manier verkleinen we het risico op een terugval bij gokken en vergroten we de kans op een duurzaam herstel.

Onze hulp is voor iedereen toegankelijk

Je kunt ook bij ons terecht als je als naaste van iemand met een gokverslaving vragen hebt of advies wilt. Goed om te weten: voor een behandeling vragen wij geen eigen bijdrage. Zo willen we het voor iedereen mogelijk maken om te stoppen met gokken. Bel ons daarom vandaag nog op 040-303 2626 of geef online aan dat je hulp nodig hebt.

Hulp nodig? Vul je contactgegevens in:

Veelgestelde vragen over stoppen met gokken

Heb ik een gokverslaving?
Hoe behandelt CACN een gokverslaving?
Wat kost een behandeling van mijn gokverslaving?
Voor wie biedt CACN hulp bij gokverslaving?